Nostalgický vlak vyrazí prvý raz z Humenného

Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus vlani pilotne uviedla výlety nostalgickým vlakom za svetovým dedičstvom UNESCO. Ako informovala riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková, v tomto roku pribudlo niekoľko jázd zo severovýchodu Slovenska a pokračovať budú aj výlety z Košíc.

23.04.2018 11:00
vlak, železnica, koľajnice Foto:
Nostalgický vlak.
debata

„Už počas prvého predĺženého májového víkendu, 1. mája, si môžu užiť výlet do Košíc cestujúci z Humenného, Michaloviec a Trebišova. V Košiciach na nich čaká bohatý program – prehliadka historického centra mesta, návšteva najstaršieho hostinca s degustáciou, ale tiež oslavy Dňa mesta. Účastníci výletu sa môžu vybrať aj do zoologickej záhrady či na Detskú železnicu, na oboch týchto miestach práve 1. mája štartuje letná sezóna,“ uviedla riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Ešte v ten istý týždeň, v sobotu 5. mája, vyštartuje nostalgická súprava aj z košickej železničnej stanice. Cieľom výletu s výstižným názvom Za majstrom Pavlom sú dve kráľovské mestá Spiša – Levoča a Spišská Nová Ves. Obe sa pýšia viacerými unikátmi.

„Šošovkovité námestie Spišskej Novej Vsi i stredoveké obdĺžnikové námestie Levoče sú najväčšími svojho druhu v Európe. V levočskom Kostole sv. Jakuba sa zároveň nachádza najväčší drevený oltár na svete, ktorého autorom je slávny umelec Majster Pavol z Levoče. Veža Kostola Nanebovzatia Panny Márie v Spišskej Novej Vsi s výškou 87 metrov je zas najvyššia na Slovensku,“ uviedla Vargová Jurková.

V oboch mestách čakajú na cestujúcich Vlakom za UNESCO-m komentované prehliadky s profesionálnymi sprievodcami. Spojenie železničnej nostalgie a značky destinácie UNESCO NA DOSAH vníma ako pozitívny impulz pre cestovný ruch aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #UNESCO #Humenné #nostalgia