Lesníci v Kežmarku oslávia svoj deň aj pod Tatrami

Lesnícke dni, ktorých koordinátorom sú Štátne lesy TANAP-u, odštartovali minulý piatok vo Zvolene a pod Tatrami, v Kežmarku, ich oslávia 26. apríla. Podujatie, ktoré sa o 10:00 začína na hlavnom námestí v Kežmarku, ponúka bohatý celodenný program.

25.04.2018 15:00
debata

Školákom i širokej verejnosti budú po celý deň k dispozícii lesní pedagógovia, ktorí ich naučia rozoznávať nielen pobytové znaky živočíchov či zvuky zvierat, ale priblížia im aj „tatranské naj“ a takisto poradia, ako sa pri túrach v Tatrách orientovať podľa smerovníkov a turistických značiek.

„Priamo na námestí si budú môcť dokonca za asistencie pracovníkov Strediska turistických služieb Štátnych lesov TANAP-u vyskúšať, ako sa na turistický pútač montujú informačné tabuľky,“ uviedol koordinátor podujatia Igor Stavný zo Štátnych lesov TANAP-u.

Záujemcovia si okrem zhotovenia smerovníkov budú môcť vyskúšať aj výrobu búdok pre vtáky, čakajú ich aj ukážky práce včelárov. Na jednotlivých stanovištiach budú žiacke družstvá riešiť rôzne úlohy s cieľom vylúštiť tajničku.

Najmenší sa môžu tešiť napríklad aj na drevené skladačky s rôznymi prírodnými motívmi. V rámci Lesníckych dní sa predvedú aj pilčíci či sokoliari, záujemcovia sa budú môcť odfotografovať v lesníckej uniforme, vyskúšať si prácu s prírodným materiálom.

V miestom Kine Iskra odznejú prezentácie na témy Les a zdravie. Program potrvá až do pol tretej popoludní.

Lesnícke dni odštartovali minulý piatok vo Zvolene slávnostným otvorením. Podujatie, ktoré má putovný charakter sa odohráva aj v ďalších mestách na Slovensku.

V rovnaký deň ako v Kežmarku, predstavia lesníci svoju činnosť aj v Prešove na pešej zóne. Bodku za XII. ročníkom dajú Lesnícke dni 16. mája v mestom parku v Košiciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #kežmarok #lesníci