Popri Váhu povedie Vážska cyklomagistrála, o názve rozhodli ľudia v hlasovaní

Názov Vážska cyklomagistrála ponesie jedinečná stokilometrová cyklotrasa, ktorá povedie popri Váhu naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom. Rozhodli o tom obyvatelia kraja v hlasovaní.

07.07.2018 14:00
debata

Autora víťazného návrhu Mareka Braniša z Púchova odmení trenčiansky župan Jaroslav Baška horským bicyklom, informovala Lenka Kukučková z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Vážska cyklomagistrála má zatiaľ dokončený prvý úsek dlhý 13,4 kilometra medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom. Koncom letných prázdnin dostanú cyklisti k dispozícii aj úsek Púchov – Nosická priehrada.

V rôznych štádiách rozpracovanosti sú aj ďalšie úseky cyklomagistrály, ktorá bude mať po dokončení sto kilometrov. Rozsiahly projekt Trenčianskeho samosprávneho kraja vytvorí základ cyklistických komunikácií v kraji, na cyklomagistrálu sa budú postupne napájať ďalšie cyklistické a turistické trasy.

Názov cyklotrasy, ktorá povedie od hranice s Trnavským krajom po hranicu so Žilinským krajom, mohli hlasujúci vyberať z troch návrhov, ktoré sa dostali do finále. Obyvatelia kraja uprednostnili názov Vážska cyklomagistrála pred Cyklotrasou Matúša Čáka Trenčianskeho a Považskou cyklotrasou Matúša Čáka.

Vážska cyklomagistrála by v budúcnosti mala pokračovať aj v Trnavskom samosprávnom kraji. Na budúci rok chce kraj začať stavať pätnásťkilometrový úsek Horný Čepeň – Šulekovo, cyklisti by po ňom mohli jazdiť najneskôr v roku 2020.

debata chyba
Viac na túto tému: #Váh #cyklochodník