Herečka a moderátorka Oľga Belešová odporúča Slovensko

V posledných rokoch veľa cestujem po Slovensku vďaka tomu, že moderujem reláciu RTVS pre seniorov Generácia - Zlaté roky života. Znova pritom objavujem miesta a mestá na Slovensku a pozorujem, že krásu a atmosféru v nich vytvárajú ľudia, ktorí tam žijú.

27.07.2018 09:15
Oľga Belešová
debata

Akého majú starostu či starostku alebo primátora či primátorku, ale aj ako sa o svoje mesto či dedinu starajú sami pre seba, to vplýva aj na návštevníkov. Bola som nadšená napríklad z Trnavy, kde im záleží na historických budovách a vedia vytvoriť ľuďom príjemné prostredie, hoci na posedenie pri kávičke v synagóge.

Uchvátila ma Špania dolina, kde sa spája krásna príroda s históriou, veď tam boli náleziská medi významom rovné tým v Kanade a slávna je aj špaňodolinská čipka. Dnes tam žije len okolo sto ľudí, ale o tradície sa starajú, organizujú divadelný festival aj iné podujatia.

Pekné miesta na oddych ponúka aj Záhorie, kde žijem, práve si idem zaplávať do biobazéna Borovica. Pre hostí, ale aj pre domácich je príjemné, ak je niekde čisté a udržiavané prostredie a priateľský personál v službách. Čo ma ako divadelníčku veľmi mrzí, je pohľad na mnohé zanedbané kultúrne domy, ktoré mohli ľuďom slúžiť v zime aj v lete, no pôsobia skôr nekultúrne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leto s Pravdou