Posledné nočné prehliadky na hrade Červený Kameň budú o mŕtvej neveste

Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Červený Kameň uvedie v sobotu 8. septembra na hrade Červený Kameň nad obcou Častá v okrese Pezinok posledné tohtoročné nočné prehliadky pod názvom Príbeh o mŕtvej neveste.

03.09.2018 14:00
nevesta, nešťastná nevesta Foto:
Ilustračné foto.
debata

Informoval o tom Ľuboš Haršány zo SNM – Múzeum Červený Kameň s tým, že prehliadky sa začínajú každú celú hodinu od 18:00 do 22:00.

Príbeh o mŕtvej neveste je adaptáciou svetoznámeho príbehu plného lásky, napätia i humoru. Červený Kameň nadväzuje na sériu adaptácií klasických rozprávaní, pri ktorých stojí v popredí interaktívna zábava a dynamický dej umocnený presúvaním sa po viacerých priestoroch hradných interiérov.

Tentokrát si v rámci nočných prehliadok budú môcť návštevníci vychutnať atmosféru reprezentačných priestorov, v ktorých zažijú úklady dohodnutej svadby, aj atmosféru tajomného podzemia, v ktorých sa, samozrejme s humorom, bude rozhodovať o živote i smrti.

Vstupné na podujatie pre dospelých je osem eur, seniori, študenti a deti od troch rokov zaplatia štyri eurá a deti do troch rokov majú vstup zdarma. Rodinné vstupné je 22 eur.

Múzeum Červený Kameň sa ešte do konca septembra dá navštíviť od pondelka do nedele od 9:00 do 17:00. Pre záujemcov sa hrad dá prejsť i s anglicky hovoriacim sprievodcom, v septembri každý deň o 11:30 a o 15:30.

Prehliadky sa dajú objednať aj samostatne. Viac informácií je na internetovej stránke http://www.snm.sk alebo na http://hradcervenykamen.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Červený kameň