Top medzi luxusnými hotelmi sveta je podľa expertov opulentný zámok z 18. storočia

Úplnou špičkou medzi všetkými prvotriednymi hotelmi je podľa odborného turistického združenia Virtuoso starostlivo obnovený zámok Adare Manor v írskom meste Limerick, ktorý ponúka kúpeľné služby.

09.09.2018 07:00
debata (1)

Príspevok, ktorý zdieľa Travel Designer (@preferredpineapple),

Expertná skupina sa rozhodla udeliť zámku titul hotel roka 2018, pretože je to „ikonický hotel, ktorý vyniká vynikajúcou luxusnou pohostinnosťou a spôsobuje pozitívnej zmeny v komunite“.

Toto víťazstvo si ubytovacie zariadenie vyslúžilo len rok po opätovnom otvorení, po tom, ako zámok prešiel komplikovanou takmer dvojročnou rekonštrukciou. Majitelia sa rozhodli pristaviť k pôvodnej budove nové krídlo so 42 izbami.

Príspevok, ktorý zdieľa Juliette Gilligan (@juliettejg),

Dnes má zámok dohromady k dispozícii 104 izieb. Medzi ďalšie prírastky patrí golfové ihrisko a tanečná sála s kapacitou 350 hostí, ktorá je ako stvorená na honosné svadby.

Adare Manor ukrýva aj jednu pozoruhodnosť, ktorú si všimne len veľmi pozorný návštevník. Jeho fasáda je symbolom roka – zámok má presne 365 veľkých okien, 7 kamenných pilierov (ako dní v týždni) a 4 vežičky (podľa ročných období).

Víťaza medzi hotelmi vybrala skupina zložená zo 17 500 konzultantov v oblasti cestovného ruchu z 50 krajín sveta.

Zdroj: Dailymail.co.uk; Lovin.ie; Telegraph.co.uk

Príspevok, ktorý zdieľa Matthew Stephens Diamonds (@matthewstephensjewellers),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hotel