Ľadový expres sa osvedčil. Z Košíc do Dobšinskej jaskyne sa odviezlo 2 600 ľudí

Až 2 600 cestujúcich využilo novinku tohtoročnej letnej turistickej sezóny v Košickom kraji Ľadový expres - jediný priamy spoj vlakom z metropoly východu až k Dobšinskej ľadovej jaskyni. Zriadila ho na začiatku letných prázdnin organizácia Košice Región Turizmus v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).

10.09.2018 08:00
ladovy expres, kosice, dobšinská ľadová jaskyňa, Foto:
Ľadový expres
debata

Podľa výkonnej riaditeľky Košice Región Turizmus (KRT) Lenky Vargovej Jurkovej v priebehu letnej turistickej sezóny bol o tento spoj, ktorý premával len v sobotu z Košíc k Dobšinskej ľadovej jaskyni a späť – celkovo deväť turistických vlakov, mimoriadny záujem.

„V poslednú prázdninovú sobotu (1.9.2018) sa na trať z Košíc až k Dobšinskej ľadovej jaskyni vydal posledný a záverečná jazda bola vypredaná už niekoľko týždňov vopred, čo dokonale vystihuje úspech cestovateľského produktu. Dovedna využilo tento spôsob dopravy jedným alebo druhým smerom až 2 600 cestujúcich,“ uviedla Vargová Jurková.

Obrovský dopyt zo strany cestujúcich si prakticky po prvej zrealizovanej jazde zo 7. júla vyžiadal zdvojnásobenie prepravnej kapacity. Od začiatku až do konca jazdil Ľadový expres zaplnený do posledného miesta.

Okrem 2000 predaných lístkov, ktoré boli k dispozícii v predpredaji a vzťahovali sa na miesta na sedenie, sa predalo ďalších 600 lístkov na státie priamo vo vlaku.

„Ak dnes hovoríme o Ľadovom exprese ako o úspechu, neznamená to nič iné, než to, že už zajtra potrebujeme pracovať na budúcoročnom modeli fungovania. Budem rada, ak sa zo vzájomnej spolupráce s národným dopravcom znovu vykľuje úspešný produkt, ktorý zlepší dostupnosť turisticky príťažlivých miest,“ dodala Vargová Jurková.

Podľa nej chcú pre budúce leto rokovať o zhustení spoja tak, aby premával nielen v soboty, ale aj nedele. Do úvahy prichádzajú aj podobné turistické spojenia do ďalších lokalít.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Košice