Letušku požiadal priateľ na palube o ruku. Vyhodili ju

Mladý zaľúbenec sa rozhodol navrhnúť manželstvo svojej láske úplne tematicky – keďže bola zamestnaná ako členka palubného personálu a lietanie milovala, pokľakol pred ňou priamo v lietadle.

19.09.2018 07:00
debata

Dvojica si neuvedomila, že by robila niečo mimoriadne nevhodné a dojatá letuška s prsteňom na ruke následne cez reproduktory poďakovala všetkým pasažierom, že boli svedkami tejto veľkej udalosti v ich životoch a že im prajú.

Hoci sa romantik dočkal kladnej odpovede a celé pytačky teda dopadli na výbornú, košom dostala budúca nevesta.

Vedenie Východočínskych aerolínií, pre ktoré letuška pracovala, považovalo celú záležitosť za porušenie pracovnej disciplíny a ohrozenie pasažierov, preto jej dalo výpoveď.

Pôvabné video, na ktorom pred letušku priamo počas letu pokľakol jej partner, sa stalo virálnym, no reakcia aerolínií ľudí rozdelila na dva tábory.

Jedni tvrdia, že jej zamestnávateľ sa zachoval bezcitne a že postih je neprimerane tvrdý. Zvlášť preto, že o pláne svojho milého nemala ani tušenia a žiadosť bola pre ňu prekvapením.

Iní s postupom aerolínií súhlasia a hovoria, že zamestnanci by sa nemali počas pracovného času zaoberať súkromnými záležitosťami.

Aj keď bol teda úmysel nádejného snúbenca dobrý, zničil svojej priateľke kariéru. Letušky aj celý palubný personál, má beztak náročné povolanie – pracujú dlhé smeny, často sú dlho odlúčení od rodín a priateľov, riešia nepredvídateľné udalosti aj konflikty s pasažiermi.

Okrem toho sú vystavení radiácii, ale aj sexuálnemu obťažovaniu – s týmto problémom sa podľa štatistík stretli až dve tretiny letušiek.

Zdroj: Asiaone.com; Businessinsider­.com;

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #letuška #žiadosť o ruku