Malokarpatský expres skončil sezónu, pokračovať bude ako kyvadlová doprava

Turistický autobus Malokarpatský expres ukončil počas víkendu svoju druhú sezónu, v ktorej počas víkendov a štátnych sviatkov premával na trase Bratislava Častá, Červený kameň cez Svätý Jur, Pezinok, Zochovu chatu až po Červený Kameň.

17.09.2018 15:00
debata

Záujemcom však bude naďalej k dispozícii vo forme kyvadlovej dopravy. Informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

„Autobusom je možné odviezť sa napríklad na podujatia tohtoročnej jesene, ako pezinské vinobranie, Modranské vinobranie, Chute Malých Karpát a Deň otvorených pivníc na Malokarpatskej vínnej ceste. Na každé podujatie platí zvlášť cestovný poriadok, ktorý bude zverejnený aj s pozvánkou pred podujatím na stránke a facebookovej stránke BSK a na stránkach organizátorov podujatí,“ uviedol bratislavský župan Juraj Droba.

Malokarpatský expres spustil BSK spolu s autobusovým dopravcom Slovak Lines. Druhú sezónu odštartoval 16. júna 2018.

„Aj počas nej ponúkol obyvateľom Bratislavského kraja možnosť spoznať krásy a zaujímavosti Malých Karpát i burgenlandskej Panónie a, naopak, obyvateľom Burgenlandu, turistom, a vďaka prípojom aj obyvateľom a turistom z Viedne, navštíviť Bratislavu a najzaujímavejšie ciele pod Malými Karpatmi,“ uzavrel BSK.

Dopravu autobusom budú môcť už o týždeň využiť návštevníci pezinského vinobrania, ktoré sa bude konať od 21. do 23. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #malokarpatská oblasť