Málo vzrušenia? 'Cestovka' vás vezme priamo k tornádu. A nie je to lacné

Chýba vám v živote adrenalín? Zaplaťte si doslova život ohrozujúce dobrodružstvo – blízke stretnutie s mohutným prírodným živlom, ktorý na nič a na nikoho nedbá.

29.10.2018 07:00
debata (1)

Kým väčšina ľudí uprednostňuje strávenie letnej dovolenky niekde pri mori či v horách na príjemných túrach, existuje aj skupina dobrodruhov, ktorá je ochotná zaplatiť hľadačom hurikánov a vyraziť na týždennú naháňačku.

Nový typ cestovného ruchu, ktorý sa v poslednej dobe objavil, rastie na popularite medzi bláznivými a extrémy milujúcimi dovolenkármi.

Vlnu záujmu zachytili desiatky podnikavých „cestovných kancelárií“, ktoré rady zorganizujú pre nadšených záujemcov netradičné zájazdy. Najstaršia agentúra, ktorá ponúka tornádo zájazdy, vznikla v roku 1996.

Oblasť, ktorá je typická častým výskytom tornád a priťahuje najviac turistov, zahŕňa americké štáty Oklahoma, Texas, Kansas, Nebraska a časti Colorada, Wyoming, Arkansas, Missouri, Iowa, Nové Mexiko a Južná Dakota.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tornado in the fields!

Príspevok, ktorý zdieľa Majestic places (@majestic.places),

Kedy je ideálny čas na stretnutie tornáda? Sezóna živlov sa na tomto území začína v máji a končí s príchodom júla.

Z času na čas však studený vzduch z Kanady, ktorý sa zmieša s horúcim prúdením z Mexického zálivu a od púšte Sonoran, vytvorí tornáda aj počas apríla, júla a augusta.

Za organizovaný výlet naháňania tornáda sú ľudia ochotní zaplatiť v prepočte od 2300 do 3000 eur na osobu. V tejto sume je zahrnutý kompletný servis od monitorovania počasia a presné určenie miesta vzniku tornáda až po prevoz na miesto záujmu.

Bezpečnosť je napriek všetkému prioritou, a tak sa vozidlo s pasažiermi nepribližuje k tornádu na menej ako 1,5 kilometra. Výlety vedú skúsení organizátori – klimatológovia a meteorológovia.

Niekedy sa však stane, ze celý týždeň sa žiadne tornádo neukáže. To je asi jediný prípad, keď sklamaní dovolenkári nadávajú na „príliš pekné počasie“.

Omgfacts.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tornádo