Pes a pas nejdú dokopy. Kvôli zvieraťu sa medové týždne zmenili na nočnú moru

Toto by nechcel zažiť nik. Novozosobášený pár sa už tešil na svoje medové týždne na indonézskom ostrove Bali. Mladomanželia snívali o bielych plážach a tyrkysovom mori, no ich plány prekazil colný úradník. Alebo lepšie povedané pes.

07.11.2018 07:00
debata (1)

Za vytúženú dovolenku, na ktorú by si pamätali celý život, zaplatila mladá dvojica z Veľkej Británie 7 000 dolárov, no nič z nej nebolo.

Hneď po prílete do cieľovej destinácie poslali colníci sklamaný pár späť domov. Dôvodom bol zničený pas mladoženáča. Požul ho jeho vlastný pes Milo.

Paradoxom bolo, že domáci miláčik si na cestovnom doklade zgustol už pred niekoľkými rokmi, no keďže majiteľ necestoval mimo Britániu, neuvedomil si, že pas je takto neplatný.

Kým britskí úradníci boli k mužovi zhovievaví a pustili ho do lietadla aj s rozžutým pasom, indonézska strana sa postavila zásadne proti a ženícha odmietla do svojej krajiny vpustiť.

Aby však smoly nebolo málo, spiatočný let smutnej dvojice mal medzipristátie v Singapure, kde úrady cestujúceho s pasom nesúcim odtlačky zubov psa zadržali na sedem hodín.

Zachrániť situáciu sa pokúsila aspoň dobroprajná ženáčova švagriná, ktorá spustila verejnú zbierku na pomoc páru, ktorý prišiel o medové týždne aj o našetrené peniaze.

A Milo? Ten vraj podľa paničky veľmi dobre vycítil, že im spôsobil značné komplikácie, a preto usilovne pracuje na zmierení. Každú chvíľu vraj prichádza k majiteľom, aby sa pritúlil a vyžobral si uisťujúce pohladenie.

Travelpulse.com; News.com.au; Travelweekly-asia.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný pas #Bali