Starobylé dejiny aj skvelé pláže: Najrýchlejšie rastúca destinácia má všetko

Kde sa môžete počas jedinej dovolenky potápať medzi elegantnými mantami aj farebnými koralmi, jazdiť na ťave, pátrať po stopách faraónov, obdivovať krivky záhadnej Sfingy, listovať v stáročných knihách, predierať sa v spletitých bazároch aj sa zabaviť v moderných zábavných parkoch a vyskúšať adrenelínové športy ako surfovanie po piesku?

04.12.2018 07:00
debata (1)

Odpoveďou je Egypt. Aj keď si v posledných rokoch severoafrická krajina prešla viacerými politickými aj spoločenskými turbulenciami, opäť je pre turistov atraktívnou oázou relaxu.

A nie len to, Egpyt je najrýchlejšie rastúcou dovolenkovou destináciou sveta, ako uvádza najnovšia správa Svetovej organizácie turizmu. Krajina pyramíd sa môže pochváliť 55,1-percentným rastom počtu pricházajúcich dovolenkárov medzi rokmi 2016 a 2017.

Egypt sa na mape masového turizmu objavil v roku 2010, keď si sem na dovolenku vyšlo 14,7 milióna turistov. Toto číslo predčilo v ten rok aj milovaný, romantický Paríž, ktorý bol dlhodobo neohrozene na vrchole záujmu cestovateľov.

Koniec eufórie však nastal hneď rok na to, keď sa v krajine udiala revolúcia, ktorá zvrhla vládu dlhoročného vodcu Husního Mubáraka, a ďalšia facka prišla v roku 2015, keď sa nad Sinajským polostrovom po teroristickém útoku zrútilo ruské lietadlo s 224 pasažiermi.

Odvtedy sa krajina opäť stala relatívne pokojnou, vlani tu dovolenkovalo 8,3 milióna turistov, tento rok sa predpokladá ešte väčšie číslo.

Svetovou dvojkou v raste množstva prichádzajúcich návštevníkov je Togo. Zaznamenalo 47-percentný nárast. Na treťom mieste je Vietnam s 29-percentným rastom.

Top 10 najrýchlejšie rastúcich destinácií:

  1. Egypt
  2. Togo
  3. Vietnam
  4. Rumunsko
  5. Palestína
  6. Niue
  7. Nepál
  8. Izrael
  9. Severné Mariány
  10. Island a Turecko

Zdroj: Readersdigest.ca; Unwto.org

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Egypt