Pred Vianocami aj v novom roku choďte s deťmi do múzea!

Tvorivé retro dielne v duchu Československa, výroba hračiek a bábok, či zimný táborový deň a ľudové tvorivé dielne a hry, to všetko poteší deti v múzeách SNM pred Vianocami a v prvé dni nového roka.

21.12.2018 10:00
debata

Slovenské národné múzeum pripravilo v predvianočnom čase aj v prvé dni nového roku viacero atraktívnych podujatí pre rodiny s deťmi.

Hneď v sobotu 22. decembra na Bratislavskom hrade zažijú ozajstnú vianočnú retro atmosféru.

V SNM – Historickom múzeu na Bratislavskom hrade pripravili pre deti tvorivé dielne, ktoré ich vtiahnu do nepoznaného sveta nedávnej minulosti.

Vyrobia si drobné darčeky, ozdoby na stromček a zahrajú sa retro hry. Zaznejú rokmi overené vianočné šlágre z dobových gramofónov.

V priebehu podujatia možno navštíviť aj výstavy SNM – Historického múzea Zlatý vek Peterhofu – Od Petra I. po Katarínu II., Martin Benka, Nebáť sa moderny! 90. výročie Školy umeleckých remesiel v Bratislave, Severné reprezentačné priestory Bratislavského hradu, Klenotnica, Kelti z Bratislavy a Bratislavský hrad na grafikách. Vstup pre deti do 12 rokov je zdarma, dospelí platia 4 €.

V múzeu sa deti nebudú nudiť ani počas tohoročných prázdnin. „S novým rokom do múzea skokom“, pozýva deti SNM – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek v Modrom Kmeni.

Hneď od 2. januára do 4. januára 2019 múzejní pedagógovia pripravili zimné tvorivé dielne, v ktorých budú s deťmi vyrábať hračky a bábky.

Nové výrobky si hneď aj vyskúšajú v bábkovom divadle, alebo sa zahrajú v hračkovisku. Ako občerstvenie nebude chýbať teplý čaj a káva. Vstupné na podujatie je 1 € pre všetky vekové kategórie.

V piatok 4. januára 2019 od 8.30 h do 17. h sa opäť v SNM – Historickom múzeu na Bratislavskom hrade uskutoční Zimný táborový deň. Zaujímavý celodenný zábavno-vzdelávací program je určený pre deti vo veku 7 – 13 rokov.

Dozvedia sa, čo, ako a prečo maľoval Martin Benka, čo je to ľudová kultúra aj aké sú zvyky a tradície v jednotlivých regiónoch Slovenska?

Na deti čaká kreatívna práca s témou výstavy Martin Benka – ľudové tvorivé dielne a hry, pri ktorých sa dozvedia veľa zaujímavých informácií o ľudovej kultúre Slovenska.

Na podujatie sa však treba prihlásiť vopred na mailovej adrese hradpodujatia@gmail.com , do 31. 12. 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské národné múzeum