Na Holíčskom zámku sa končí rekonštrukcia koniarne

Na Holíčskom zámku končia rekonštrukčné práce na budove koniarne, na ktoré získalo mesto nenávratné finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR. Informovalo o tom oddelenie regionálneho rozvoja a dotačnej politiky mestského úradu.

04.01.2019 11:00
Holíčsky zámok Foto: ,
Holíčsky zámok
debata

Mesto Holíč získalo dotáciu v rámci programu Obnovme si svoj dom v podprograme Modernizácia a komplexná rekonštrukcia národných kultúrnych pamiatok s prioritou ochrany a obnovy. Projekt bol schválený vo výške 588.860 eur a spolufinancovaný z vlastných zdrojov mesta vo výške päť percent.

„Počas rekonštrukcie išlo o odkopanie základových múrov obvodových stien, demontáž a osadenie strešnej krytiny a dažďových žľabov, odstránenie a nahradenie poškodených častí dreveného krovu za nové, vytvorenie replík pôvodných komínov v podstrešnom priestore, zadebnenie strechy plným dreveným záklopom a ďalšie práce,“ uviedol mestský úrad.

Po celkovom ukončení rekonštrukčných prác vzniknú v interiéri Koniarne vynovené priestory, ktoré budú počas letnej turistickej sezóny slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta ako výstavný priestor Mestského múzea a galérie v Holíči.

debata chyba
Viac na túto tému: #Holič #Martin Holický