16 východov a západov Slnka za 1 deň: Vesmírny hotel ponúkne nečakané zážitky

Budúcnosť je zasa o čosi bližšie a možnosť pozrieť si zemeguľu z výšky vyše 300 kilometrov sa blíži.

21.02.2019 07:00
debata

Spoločnosť, ktorá sa do projektu vesmírneho hotela pustila, ohlásila, že stanicu dokonči v roku 2021 a prvých hostí privíta o rok na to.

Dvánasťdňový pobyt na Aurora Station si budú môcť užiť vždy štyria odvážlivci, o ktorých sa budú starať dvaja členovia posádky.

Spoločne budú zdieľať priestor veľkosti 3,5 krát 19,5 metra. A tento zážitok vyjde na 9,5 milióna dolárov (asi 8,3 milióna eur).

Pred samotným odletom budú musieť návštevníci hotela absolvovať trojmesačný výcvik, ktorý bude zahŕňať praktické informácie o systéme a fungovaní kozmických lodí, výcvik na mimoriadne udalosti a nácvik pobytu v stave beztiaže.

Aj keď je hotel vlastne vesmírnou stanicou, na pohodlie, hotelový dizajn a nádych luxusu v podobe zaujímavých prvkov nezabúda.

Napriek stiesnenému priestoru bude mať v noci každý hosť súkromie v podobe vlastného boxu. Strava bude tiež prispôsobená vysokým očakávaniam návštevníkov, prevádzkovateľ sľubuje hostinu v podobe kozmických delikates.

Samozrejmosťou v Aurore, rovnako ako v každom lepšom hoteli, bude vysokorýchlostný internet, takže hostia sa budú môcť o svoje zážitky a dojmy deliť s „tými tam dole“ online.

Tu sa však výpočet podobností s klasickými hotelmi končí. Hostia na Aurore si vychutnajú prelet ponad svoje rodné mesto. Zažijú tiež 16 východov a západov Slnka každých 24 hodín, stanica obehne modrú planétu za 90 minút.

Okrem pozorovania rodnej planéty a vesmíru dostanú návštevníci aj možnosť podieľať sa na vzrušujúcich aktivitách ako rôzne experimenty, výskum, ale vyskúšajú si napríklad aj pingpong bez gravitácie.

www.space.com; Thepointsguy.com; Cbc.ca

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vesmír #hotel