O služby turistického a informačného centra v Spišskej Belej stúpa záujem

O služby Regionálneho turistického a informačného centra (RTIC) v Spišskej Belej je stúpajúci záujem. V minulom roku ich využilo takmer 2400 návštevníkov.

25.02.2019 08:00
debata

Podľa Edity Svocákovej z tamojšieho mestského úradu návštevníci majú najväčší záujem o materiály poskytované zdarma brožúry o meste, Belianskych Tatrách a cyklotrasách v okolí.

Do RTIC v roku 2018 zavítalo 2390 turistov, z toho 2233 slovenských a 157 zahraničných. Oproti predošlému roku zaznamenali nárast o 48 návštevníkov.

„Najväčší záujem sa spája s letnou turistickou sezónou, s mesiacmi apríl až september, kedy služby RTIC využilo 1284 ľudí. Najväčšiu skupinu návštevníkov zo zahraničia tvorili českí a poľskí turisti. Nasledujú turisti z takých krajín, ako sú Izrael, Maďarsko, Veľká Británia, Nemecko, Rakúsko, Litva, Francúzsko, Rusko, Austrália, Lotyšsko, Brazília a Španielsko,“ priblížila Svocáková.

V regióne je podľa jej slov na vzostupe i cykloturistika. „Záujem bol o cykloturistické mapy, informácie o cyklotrasách pre horské bicykle. Rodiny s deťmi využívali trasu Spišská Belá Tatranská Kotlina. Návštevníkov RTIC Spišská Belá zaujímalo aj Múzeum Jozefa Maximiliána Petzvala a Kaštieľ Strážky – Slovenská národná galéria, informácie o okolitých hradoch v Kežmarku, Starej Ľubovni, ako aj o Belianskej jaskyni,“ dodala Svocáková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Belá