Z technických príčin zatvorené, prebieha údržba, vyhlásili Faerské ostrovy

Severoatlantické Faerské ostrovy budú na čas pre turistov nedostupné. Rozhodli sa spraviť si generálne "upratovanie" a revitalizáciu.

03.03.2019 07:00
debata (1)

Vulkanické súostrovie, ktoré sa nachádza medzi Škótskom a Islandom, navštívi ročne okolo 100 000 zahra­ničných turistov, čo je dvakrát viac ako domácich obyvateľov.

Faerčanov stúpajúci záujem návštevníkov teší, no na jeden víkend v apríli, od 25. do 28., sa im rozhodli brány zatvoriť. Tento krok je súčasťou iniciatívy, ktorej cieľom je umožniť nevyhnutnú „údržbu“ ostrovov a súčasne zvýšiť o nich v zahraničí povedomie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Fully overcast in Torshavn #vacation #voyage #travel #travelbloggeres #travelgram @visitfaroeislands

Príspevok, ktorý zdieľa MEET THE MOMENT™ (@meetthemoments),

Na narastajúci počet prichádzajúcich turistov totiž ostrovy nie sú pripravené a na viacerých z nich sa nový trend negatívne prejavil. Chýbajú tiež zariadenia potrebné pre rozvíjajúci sa turizmus.

Kto by však chcel aktívne priložiť ruku k dielu, je na Faerských ostrovoch počas pracovného víkendu viac než vítaný. Dobrovoľníci z celého sveta sa môžu pridať k miestnym dedinčanom a farmárom a odmenou im bude okrem dobrého pocitu z vykonanej práce aj jedlo a nocľah zdarma.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Who's up for a game of football here? _ Tag #LiveTheAdventure for a chance to get featured!

Príspevok, ktorý zdieľa Live the Adventure (@livetheadventure),

Dobrovoľníci si môžu vybrať z viacerých projektov, s ktorými potrebujú ostrovania pomoc: čistenie a vysúšanie zabahnených ciest na ostrove Mykines, stavanie lavičiek na Gjógve, či umiestňovanie značiek na ceste z Oyndarfjørðuru do Elduvíku.

Faerčania myslia aj na pohodlie pomocníkov – každého z nich bude pred drsným severským počasím ohrievať štýlová vlnená čiapka z dielne faerského dizajnéra.

A keď bude práca hotová? Po náročnom víkende chystajú domáci veľkú zábavu, na ktorej sa budú podávať miestne špeciality a do tanca bude hrať pravá faerská hudba.

Keďže je táto ponuka lákavá a Faerčania nechcú zažiť masový príliv nekontrolovaného počtu pomocníkov, dobrovoľníci sa musia vopred online registrovať.

Thenational.ae; Theguardian.com; Telegraph.co.uk

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#solna #nature_good

Príspevok, ktorý zdieľa Nordic Photography (@thenordicscollective),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dobrovoľníci #upratovanie #turizmus #ostrovy #Faerské ostrovy