Matka zabudla bábätko na letisku. Keď si to všimla, pilot musel celý stroj otočiť

Lietadlo plné cestujúcich sa muselo po vzlietnutí hneď vrátiť opäť na zem, pretože jedna z pasažierok si uvedomila, že na letisku zabudla svoje bábätko.

16.03.2019 07:00
debata (3)

Udalosť sa odohrala minulý víkend v meste Jeddah v Saudskej Arábii na trase do Kuala Lumpuru v Malajzii. Stroj sa musel krátko po vzlietnutí otočiť späť na Medzinárodné letisko kráľa Abdula Azíza.

Videozáznam, ktorý vznikol počas udalosti, zachytil rozhovor ohromených navigátorov z letiska s bezradnými pilotmi, ktorí sa snažili cez vysielačky vysvetliť bizarnú situáciu. „Jedna cestujúca omylom nechala svoje dieťa v termináli a odmieta pokračovať v lete,“ hovoril palubný personál.

„Nech je Boh s nami. Máme sa vrátiť, alebo čo?“ počuť na zázname kapitána ako sa radí s riadiacimi letovej prevádzky. Operátor potvrdil, že pilot môže lietadlo otočiť a vrátiť sa späť k bráne.

Čitatelia, ktorí video nezvyčajnej udalosti komentovali, sa rozdelili na dva tábory. Jedni ľudskosť a pochopenie pilotov pre omyl matky chválili, iní kritizovali, že kvôli nezodpovednosti ženy otočili celé lietadlo, a tým skomplikovali plány a životy desiatkam disciplinovaných pasažierov.

Tento incident sa, našťastie, vyriešil pomerne rýchlo. Predošlé podobné nepríjemné udalosti mali o niečo dramatickejší priebeh. Napríklad v roku 2018 sa na letisku Stuttgart našlo samotné 5-ročné dievčatko. Chodilo sem a tam a jeho rodičia nikde.

Neskôr, keď polícia skontaktovala jeho matku a otca, rodičia vysvetlili, že z letiska odišli každý iným autom, a obaja si mysleli, že dcéra sa vezie s tým druhým.

Theguardian.com; Theweek.co.uk; Buzz.ie

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #letisko