Islandskí starostovia sa sťažujú na Google mapy. Ukazujú ich mestá len pod snehom

Severský ostrov je zaujímavá krajina, plná sopečných útvarov, vodopádov, gejzírov a horúcich jazierok, v ktorých sa rada obzerá aj polárna žiara. V zime je síce pokrytá snehom a ľadom, no v lete sa mení na zelený raj s farebnými kvetmi. To však Google "tají".

24.03.2019 07:00
Island, domy Foto: ,
Aj takúto podobu má Island. Ilustračné foto.
debata

Podľa The Telegraph sú čelní predstavitelia dvoch islandských miest dosť otrávení, že všetci veria tomu, čo vidia na mapách kalifornskej spoločnosti. Satelitné snímky aplikácie zobrazujú ich mestá neustále pokryté snehom.

Preto sa starosta mesta Bolungarvik Jon Pall Hreinsson a Guðmundur Gunnarsson, primátor mesta Ísafjörður, rozhodli zaslať spoločnosti Google sťažnosť.

Island sa najmä v poslednej dobe stáva vychytenou turistickou destináciou a mnoho návštevníkov sem cestuje s romantickou predstavou kúpania v horúcom prameni uprostred zamrznutej tundry.

Mnohí, ktorí dorazia na ostrov v letných mesiacoch, tak ostávajú pri pohľade na zatrávnené lúky naivne rozčarovaní. A naopak, turistov, ktorí by radi videli aj čosi iné ako belobu, zasnežené fotografie od návštevy odradia.

Hreinsson napísal na Facebooku príspevok, v ktorom vysvetľuje, že aj keď je jeho rodná rybárska dedina na severozápade ostrova väčšinu roka pokrytá bielou perinou, nie je to tak vždy. A tak mapy, ktoré ukazujú tento kraj len v bielom, môžu tamojšiemu cestovnému ruchu ublížiť.

Starostovia podľa vlastných slov nechcú zimné fotografie odstrániť úplne, žiadajú len pridanie záberov zachytávajúcich tiež ďalšie ročné obdobie.

Ananova.news; Travelandleisu­re.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Island