Najšťastnejšia krajina sveta spúšťa letnú stáž a zamestná inštruktorov šťastia

Kde žijú najspokojnejší ľudia sveta? Nie je to žiadna krajina s priaznivým podnebím, kde by párty trvali na rozhorúčenej pláži celú noc.

03.04.2019 07:00
muž, voľno, šťastie, príroda, leto Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Titulom najšťastnejšej krajiny sa podľa prieskumov môže pochváliť škandinávska krajina Fínsko. O svoje tajomstvo sa rozhodla podeliť s ostatným svetom, a preto spúšťa čosi ako letný kurz šťastia.

V správe a rebríčku Svetový index šťastia, ktorý vydala Organizácia Spojených národov, sa Fínsko zajagalo na samotnom vrchole už druhý rok po sebe. Z tohto umiestnenia sa rozhodol vyťažiť aj miestny cestovný ruch a prišiel s novou marketingovou stratégiou.

Unavených, preťažených a vystresovaných turistov pozýva krajina na návštevu a v rámci programu „Prenajmi si svojho Fína“ ponúka možnosť nahliadnuť do života obyčajného šťastného obyvateľa.

Vybraní vystresovanci potom v lete úplne zadarmo vycestujú na tri dni do odľahlej fínskej divočiny, kde sa v tichosti prírody budú kŕmiť lesnými plodmi a hubami, stavať si ohniská a opekať klobásky. Relax telu doprajú tiež v tradičnej fínskej saune. A to všetko pod dohľadom miestnych hostiteľov – Sprievodcov šťastia.

Pretože ako hovoria samotní Fíni – tajomstvo ich šťastia tkvie v ich prírode. Kým iní úľavu od nárokov spoločnosti hľadajú u psychológa, Fíni si obujú turistické topánky a vyrazia do lona tej najlepšej „terapeutky“.

A ako sa zapojiť do výberového konania? Stačí, ako nakrútite video, prečo by ste chceli navštíviť Fínsko a pošlete ho do 14. apríla.

A tým, ktorí sa do Fínska nedostanú, posielajú Fíni 6 dobrých rád, ako byť šťastným:

  • Poriadne sa poťte v saune.
  • Prechádzajte sa po lese.
  • Plávajte v ľadovej vode.
  • Zbierajte lesné plody.
  • Sledujte polárnu žiaru.
  • Vyhľadávajte otvorené priestory.

Sg.style.yaho­o.com; Independent.co­.uk; Eu.usatoday.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fínsko