O ktorej krajine snívajú dovolenkári z celého sveta? Slováci ju majú za rohom

Krajina je dokonalým zhmotnením všetkého, čo by si človek mohol na dovolenke želať. Má vysočizné hory, krásne lyžiarske strediská, úžasné turistické možnosti, malebné jazerá, more a dokonalé pláže, grandióznu kuchyňu, rozľahlé vinice, kde sa vyrábajú svetoznáme vína, historické mestá, kde sa písali dejiny sveta, umenie a múzy tu našli svoj domov, ale sú tu aj moderné veľkomestá a nákupné raje. A čo je najlepšie? Kým iní merajú ku "krajine snov" cestu aj cez pol zemegule, Slováci ju majú takmer na skok.

11.04.2019 07:00
Taliansko, skala, bralo Foto:
Katedrála v skalách Tropea
debata

Reč je o Taliansku.

Podľa magazínu The Local je práve štát na Apeninskom polostrove najobľúbenejšou turistickou destináciou a vysneným dovolenkovým miestom. Štúdia webovej stránky TravelSupermarket odhalila, že Taliansko je najvyhľadávanejšou destináciou cestovateľov z väčšiny krajín sveta.

Spoločnosť TravelSupermarket použila nástroj Google Planner na vyhľadávanie kľúčových slov, špeciálne sa zamerala na reťazec slov „dovolenka v…“.

Rodisko Michelangela aj Erosa Ramazzottiho zaradilo za seba ďalších takmer 900 destinácií. O Taliansku snívajú Američania, Kanaďania, Rusi, Brazílčania, Číňania, Mexičania aj Indovia.

Trocha iné preferencie vládnu v severozápadnej Európe. Vo Veľkej Británii, Nórsku či na Islande sa na vrchol vyhľadávania dostalo Španielsko. Na Pyrenejský polostrov si robia zálusk aj turisti z Litvy, Lotyšska, Estónska, Ukrajiny, Moldavska či Uzbekistanu.

Paradoxne, aj samotní Taliani si najkrajšiu dovolenku vedia predstaviť práve v krajine pod žlto-červenou vlajkou.

Austrálčania zasa túžia po oddychu na Maledivách.

Medzi ďalšie najvyhľadávanejšie destinácie po Taliansku patrí Španielsko, Austrália, Grécko a Francúzsko. Európa sa teda môže pochváliť, že dominuje dovolenkovým zoznamom, keďže až štyri z piatich top lokalít sa nachádzajú práve na starom kontinente.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #cestovanie