Sám medzi 187 sedadlami: Muž si užil súkromný komerčný let. Ako to?

Lietadlá bývajú obsadené do posledného miesta a výnimkou nebýva ani tzv. overbooking, teda že letecká spoločnosť predá viac leteniek ako je sedadiel na palube (často sa totiž stáva, že niektorí pasažieri nedorazia) a potom žiada, aby sa niekto vzdal svojho miesta a letel neskorším letom - samozrejme so zľavou.

15.04.2019 07:00
debata (1)

Preto vidieť prázdne lietadlo s jediným cestujúcim na palube je čosi unikátne.

Litovčan Skirmantas Strimaitis nastúpil na palubu lietadla, ktoré smerovalo z Vilniusu do talianskeho Bergama, a zažil šok. Obzrel sa dookola seba a zistil, že je jediným pasažierom. Ostatných 187 sedadiel bolo úplne prázdnych.

Okrem Strimaitisa boli jedinými ľuďmi na palube počas viac ako dvojhodinového letu Boeingu 737–800 dvaja piloti a päť členov posádky, ktorí sa oňho kráľovsky starali.

Ako je to vôbec možné? Ako to, že let nezrušili z ekonomických dôvodov?

Cestovná kancelária Novaturas vysvetlila, že si prenajala lietadlo, aby mohla skupinu cestujúcich doviezť z Talianska do Litvy. Na trasu z Litvy do Talianska ponúkala len jednosmerné letenky a Strimaitis bol jediný, ktorý si takýto lístok kúpil.

Doslova súkromný let je skutočne nezvyčajný, ale šťastný Litovčan nebol a zrejme ani nebude jediným, kto si takúto vymoženosť na komerčnej linke užije.

Napríklad z roku 2017 je známy prípad ženy, ktorá nastúpila na sklonku sezóny na let na Krétu, a zistila, že pocestuje v prázdnom lietadle.

Travelandleisu­re.com, Usatoday.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo