Košice Región Turizmus ponúka od apríla 15 víkendových výletov po kraji

Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) aj tento rok pripravila pre verejnosť jednodňové víkendové výlety vlakom a autobusom. Séria 15 zájazdov po košickom regióne i za jeho hranicami sa začne v sobotu 27. apríla a skončí sa koncom septembra.

14.04.2019 15:10
cestovanie, cestovateľ, ruksat, travel,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Vychádzame zo skúsenosti z predošlých dvoch rokov, keď sme najprv predstavili výlety vlakom za svetovým dedičstvom UNESCO a vlani pribudli aj autobusové výlety. Ide o jednodňové organizované zájazdy s pripraveným programom, takže cestujúci si kupuje kompletný zážitok, vrátane cestovného, prípadných vstupov i služieb sprievodcov,“ uviedol Viktor Wurm z Košice Región Turizmus.

Sobotňajšie výlety sa začínajú v Košiciach, v prípade vlakov v niektorých prípadoch štartujú už z Humenného. Prvý aprílový zájazd má tému „Po stopách Andrássyovcov“ a výletníkov zavedie do kaštieľa Betliar, mauzólea v Krásnohorskom Podhradí či obrazárne.

Ďalšie výlety zahŕňajú napríklad Spišský hrad, Spišský Jeruzalem, gemerské jaskyne, Jasov, Rožňavu, drevený kostolík v Ruskej Bystrej, prírodnú rezerváciu Dreveník, ale aj Levoču či Rákociho hrad v maďarskom Sárospataku.

V súvislosti s hokejovými majstrovstvami sveta v Košiciach bude výlet 18. mája vlakom s parným rušňom smerovať k Dobšinskej ľadovej jaskyni a jej okoliu.

Podrobné informácie s predajom lístkov nájdu záujemcovia na webstránke vylety.kosice­region.com alebo osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice