Naj destinácie Európy pre rok 2019: Rozhodli tisíce turistov. Súhlasíte s nimi?

Kde čaká milé privítanie, pamiatky a atrakcie sa rátajú na stovky, ubytovanie je štýlové, čisté a dostupné, ceny priaznivé, jedlo vynikajúce - tam sa návštevníci dobre cítia a po príchode domov píšu dobré recenzie. Ktoré destinácie vyniesli pozitívne hodnotenia turistov na vrchol slávy?

24.04.2019 07:00
Londýn Foto: ,
Londýn
debata

Cestovateľský portál TripAdvisor každoročne zverejňuje tipy na mestá, letoviská či hotely, kde dovolenka zaručene nebude krokom vedľa. O konečnom poradí rozhodujú samotní cestovatelia a tisíce ľudí sa predsa nemôžu mýliť.

Za rok 2019 vyniesli recenzie na prvú priečku britskú metropolu, ktorá je podľa turistov skvelým miestom pre milovníka umenia, architektúry, módy a jedla v jednom. Korunovačné klenoty, Tower, Buckinghamský palác či Camden Market vraj treba vidieť aspoň raz v živote na vlastné oči.

Návšteve by rozhodne nemala uniknúť galéria Tate Modern, opera Royal Opera House, nákupný raj Oxford Street, skupinou Beatles preslávená Abbey Road či jedinečné múzeum Sherlocka Holmesa na Baker Street 221B.

Stránka TripAdvisoru ponúka v Londýne 6775 tipov, kam ísť, čo vidieť a čo robiť.

Za Londýnom sa umiestnilo mesto svetiel, navždy najromantickejší z romantických, aj keď pred pár dňami požiarom skúšaný – Paríž. Mesto, ktoré vonia za chrumkavými bagetami a čokoládou, kde sa písali dejiny a rodili najslávnejšie umelecké diela a kde každá ulica vyráža dych ohromujúcou architektúrou.

Stránka TripAdvisoru ponúka v Paríži 5997 tipov, kam ísť, čo vidieť a čo robiť.

Ako by to bolo, že by prvú trojku európskych top destinácii nedoplnilo večné mesto? Rím nepostavili za jeden deň a 24 hodín ani nestačí na jeho preskúmanie.

Storočia podpísané v kameni odhaľujú svoje príbehy a umeleckú hodnotu; pestrá koláž cestovín a kávy, histórie, diel veľmajstrov, sakrálneho aj sekulárneho umenia odkrýva svoje farby za každým rohom.

Stránka TripAdvisoru ponúka v Ríme 4867 tipov, kam ísť, čo vidieť a čo robiť.

  1. Londýn
  2. Paríž
  3. Rím
  4. Kréta
  5. Barcelona
  6. Istanbul
  7. Praha
  8. Lisabon
  9. Malorka
  10. Tenerife
  11. Santoríni
  12. Florencia
  13. Rodos
  14. Amsterdam
  15. Benátky
  16. Korzika
  17. Budapešť
  18. Madeira
  19. Malta
  20. Berlín
  21. Edinburgh
  22. Petrohrad
  23. Viedeň
  24. Manavgat
  25. Krakov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #destinácie #TripAdvisor