Turistický cyklovlak Záhoráčik začína svoju tretiu sezónu

Turistický cyklovlak Záhoráčik začína cez víkend svoju tretiu sezónu. Na trati Záhorská Ves - Zohor - Plavecké Podhradie bude v tomto roku jazdiť od najbližšej soboty 27. apríla do nedele 13. októbra.

25.04.2019 10:00
debata

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) prevádzkuje vlak v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). Minulý rok v rovnakom období, od apríla do októbra, tento vlak previezol vyše 8 250 ľudí a takmer 930 bicyklov.

Záhoráčik bude tento rok premávať v tradičnom režime – trikrát denne cez víkendy a dni pracovného pokoja. Ako informoval národný osobný vlakový dopravca, víkendové spoje zo Zohora do Plaveckého Podhradia budú priamym pokračovaním osobných vlakov Záhorská Ves – Zohor, kde je osobná doprava zabezpečená celý rok.

V Zohore je možnosť prestúpiť na osobné vlaky do a z Bratislavy. Vo vlaku bude bude opäť zaradený aj prípojný cyklovozeň s kapacitou pre dvadsať bicyklov.

„Osobná doprava na trati Zohor – Plavecké Podhradie bola zastavená v roku 2003. My sa sem snažíme vrátiť život aspoň na niekoľko mesiacov v roku už tretiu sezónu,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

„Počty prepravených cestujúcich či bicyklov svedčia o tom, že projekt sa ľuďom páči, radi cestujú a spoznávajú krajinu. Teší nás, že pri tom súčasne myslia aj na ekológiu, pretože práve takú alternatívu im ponúkame,“ uviedol Hlubocký.

Prevádzku sezónneho vlaku ocenil aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. „Vláčik Záhoráčik sa dve letá tešil veľkej obľube nielen domácich, ale aj turistov. Veríme, že vo svojej tretej sezóne sa už stane absolútnou samozrejmosťou pri plánovaní výletu,“ očakáva Droba.

„Jeho jedinečnosť spočíva najmä v tom, že táto trasa nie je bežne využívaná, takže aj domáci spoznajú Záhorie z úplne inej perspektívy,“ dodal predseda BSK.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #vlak