Prečo majú hotelové izby v nočných stolíkoch pri posteli bibliu?

Nájdete ju pomerne často, v mnohých (lepších) hoteloch. Otvoríte zásuvku na nočnom stolíku pri posteli a vykukne na vás biblia. Odkiaľ sa vzal zvyk umiestňovať do izieb hostí náboženské texty?

04.05.2019 07:00
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Who even reads these things anymore? #hotelbible

Príspevok, ktorý zdieľa Rachelle Carma Larsen (@rachellecarma.larsen),

Za biblie v ubytovacích zariadeniach môžeme ďakovať spoločnosti Gideon International, ktorú založili v roku 1899 traja podomoví predajcovia týchto posvätných kníh, ktorí sa na svojich cestách stretli v jednej hotelovej izbe, píše rd.com.

O deväť rokov neskôr prišiel Gideon s myšlienkou distribuovať biblie v hoteloch po celých Spojených štátoch amerických, neskôr ich začali rozdávať po celom svete.

Členovia spoločnosti sa stretávali s manažérmi nových hotelov a ponúkali im možnosť vybaviť ich izby bezplatnými výtlačkami.

Tí nemali nič proti a cestovatelia si časom na knihu kníh tak zvykli, že počas dlhých večerov automaticky siahali do svojej zásuvky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

1/7 Book Club - New series of personal work to inspire your holiday reading @siobhansquire #thegoodbook #holymoly #hotelbible

Príspevok, ktorý zdieľa Shaw and Shaw Photography (@shaw_and_shaw),

Gideon rozširuje Nový zákon po svete doposiaľ – napríklad cez sieť hotelov Marriott. Dnes však už Písmo nenájdeme v izbách tak často, počet hotelov, ktoré poskytujú svojim zákazníkom náboženské materiály, klesol.

Ešte v toku 2006 malo podľa prieskumov 95 percent hotelov vo svojich izbách umiestnené biblie, dnes je to len niečo vyše 70 percent.

Dôvod? Niektorí sa domnievajú, že manažéri ubytovacích zariadení sa usilujú vyhovieť mladej generácii mileniánov, ktorí si na vieru a náboženstvo vraj príliš nepotrpia. Na scénu nastúpila nová nevyhnutná súčasť služieb hotelov – wifi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #Biblia #hotely