Kam po svadbe? Hvar, Budapešť či Algarve sú v top 15 miest Európy na medové týždne

Mladomanželia, hľadáte ideálne miesto, kde si užijete prvé dni novej životnej etapy, do ktorej ste práve vstúpili? Vyberajte obozretne, aby ste sa na toto miesto radi vracali na vaše výročia po celý život.

16.05.2019 07:00
letná láska - príbeh - píšte príbehy o letnej... Foto:
Zažili ste aj vy letnú lásku? Pošlite nám do redakcie váš vlastný príbeh, hráme o zaujímavé knižné odmeny.
debata

Medové týždne nie sú len taká obyčajná dovolenka – je to prvá spoločná cesta nových pána a panej. Inšpirujte sa rebríčkom najromantickejších destinácií Európy.

V rebríčku top pätnástich najkrajších miest na medové týždne našli svoje miesta blízke aj vzdialenejšie destinácie. Môžete si napríklad vybrať z troch chorvátskych, dvoch talianskych, španielskych, portugalských aj francúzskych miest.

1. Positano, Taliansko

Úplnou špicou je podľa Europeanbestdes­tinations.com talianske Positano. Nájdete ho v samom strede slávneho Amalfského pobrežia, južne od Neapolu. Positano je so svojimi farebnými domčekmi postavenými na útesoch nad azúrovým morom nesmierne fotogenické a tvorí dokonalé pozadie aj pre zamilované fotky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Where my soul wants to wander #Positano -CTB

Príspevok, ktorý zdieľa C R Y S T A L T Y S O N (@crystaltyson),

2. Hvar, Chorvátsko

Na druhom mieste je štvrtý najväčší ostrov Chorvátska. Tyrkysové more, nádherné pláže a história (Hvar len nedávno znova otvoril najstaršie verejné divadlo Európy, ktoré sa na ňom nachádza) – to je dokonalý mix, vďaka ktorému si na ostrove v strednej časti Jadranu zaľúbenci užijú skutočnú romantiku.

3. Santorín, Grécko

Biele domy s modrými strechami vtesané do skaly nad morom – to je poznávacie znamenie jedinečného gréckeho ostrova. Zažiť západ slnka, ktoré sfarbí domy na oranžovo, je zážitkom na celý život.

4. Rím, Taliansko

Večné mesto ako symbol vašej večnej lásky? Dokonalá metafora. Navštívte spoločne najznámejšie pamiatky alebo sa len tak nechajte unášať spletitými uličkami a rozprávajte sa o svojich životných plánoch v pouličných kaviarňach…

Rím Foto: SHUTTERSTOCK
Rím, Taliansko Rím

5. Budapešť, Maďarsko

Dávate prednosť mestskej romantike? Zamierte kúsok na juh a vychutnajte si svoj guláš stratení niekde v starých uliciach, ktoré vedia rozprávať príbehy. Alebo si doprajte relax v niektorých z miestnych kúpeľov, ktorými je mesto známe.

6. Malorka, Španielsko

Najväčší z Baleárskych ostrovov ponúka niečo pre každého. Ak milujete ruch mesta, pamiatky, obchody, kaviarne, bary, zamierte do metropoly Palma de Mallorca. Ak zasa preferujete pokoj vidieka a blízkosť prírody, váš raj bude na severe ostrova.

7. Paríž, Francúzsko

Paríž vždy bol a vždy aj bude hlavným mestom všetkých zaľúbených a synonymom lásky. Mesto ponúka nespočetne veľa miest, kde si môžu mladomanželia spolu len tak sedieť a užívať spoločné chvíle, že možno aj zabudnú na „povinný“ bozk pod Eiffelovkou.

8. Korfu, Grécko

Nádherný, vždy zelený, luxusný, s čistým morom a dokonalými službami – taký je Korfu na rozhraní Iónskeho a Jadranského mora. Ponúka dlhé piesočnaté pláže, ideálne na romantické prechádzky, krištáľovo čisté more, omamne rozvoniavajúce oleandre, ale aj históriu.

9. Lisabon, Portugalsko

Mesto siedmich pahorkov na rieke Tejo ponúka pestrú paletu krásnej architektúry s neodmysliteľnými charakteristickými kachličkami, rozmanitosti kultúr a uvoľnenú atmosféru.

10. Dubrovník, Chorvátsko

„Perla Jadranu“ so svojimi hradbami je jedným z najkrajších miest krajiny a vedia to aj celebrity či korunované hlavy, ktoré sa sem vracajú stráviť dovolenku.

Pohľad na Dubrovník s vyhľadávanou mestskou... Foto: SHUTTERSTOCK
chorvátsko, dubrovník, leto, pláž, more Pohľad na Dubrovník s vyhľadávanou mestskou plážou.

11. Praha, Česko

12. Benátky, Taliansko

13. Istria, Chorvátsko

14. Algarve, Portugalsko

15. St. Barthelemy, Francúzsko

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #medové týždne