Turistické atraktivity Trenčianskeho kraja budú propagovať lavičkové pohľadnice

Zvýšenie záujmu o turistické atraktivity Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) je hlavným cieľom projektu lavičkových pohľadníc Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región. Na Trenčianske ulice troch miest v TSK umiestni pohľadnicu na lavičke.

29.05.2019 15:00
debata

Ako informoval predseda KOCR Trenčín región Juraj Gerlici, prvú unikátnu lavičku osadili v Novej Dubnici, nasledovať budú lavičky v Púchove a Novom Meste nad Váhom.

Lavičky majú ľudí z regiónu aj mimo neho nabádať k objavovaniu zaujímavých miest a spoznávaniu kraja.

Trenčianska župa nie je rozlohou veľká, napriek tomu nie všetci domáci poznajú všetky jej krásy, priblížil Gerlici s tým, že postupne pribudnú lavičkové pohľadnice na trenčianskych uliciach po celom Slovensku.

Ako dodal, zadná strana lavičky predstavuje pohľadnicu, venovanú obyvateľom mesta a zobrazujúcu konkrétnu lokalitu na návštevu. Ide o tri najnavštevovanejšie a najatraktívnejšie lokality.

Obyvateľom Nového Mesta nad Váhom príde pohľadnica z Bojnického zámku, Púchovčanom z Trenčianskeho hradu a Novodubničanom príde pohľadnica z Mohyly M. R. Štefánika.

Na bočnej strane lavičky sa nachádza QR kód, ktorý sa po odfotení mobilom prelinkuje na web trencinregion.sk a konkrétne na zvukovú nahrávku o danej pamiatke. Tá prezentuje informácie o atraktívnych miestach trenčianskeho regiónu, krajinných zaujímavostiach či histórii.

Grafický vizuál bol pridelený podľa vzdialenosti pamiatok od konkrétneho miesta tak, aby cesta autom netrvala viac než hodinu. Krajanom tak pútavo a na viditeľnom mieste ukazujeme, že pamiatky majú na dosah ruky, doplnil Gerlici.

Zaujímavosťou a zmyslom lavičiek je aj ich ekologický odkaz. Pri ich výrobe totiž nebola použitá žiadna chémia a grafika sa tlačila priamo na drevo ekologicky neškodnými farbami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčiansky kraj