Tohtoročnú letnú turistickú sezónu na Liptove otvorili historicky najskôr

Symbolickým naštartovaním lode na Liptovskej Mare otvorili v piatok letnú turistickú sezónu na Liptove. Ide o historicky najskorší termín oficiálneho otvorenia sezóny v regióne.

03.06.2019 12:45
debata

Príjemné slnečné dni s vyššími teplotami prichádzali v posledných rokoch do našich končín už v máji. Preto sme sa rozhodli informovať o novinkách skôr.

Každý, kto plánuje dovolenku v lete, už v tomto čase potrebuje vedieť, aké možnosti jednotlivé regióny ponúkajú, priblížila manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

Návštevníkov regiónu čaká počas tohtoročnej letnej sezóny viacero noviniek. Vznikla nová mapa turistických a cyklistických trás s tipmi na výlety. Spustili tiež nový web visitliptov.sk a novú mobilnú aplikáciu Liptova.

Náš nový web je prehľadnejší, modernejší, intuitívnejší, má zjednodušenú štruktúru a atraktívnejšiu grafiku. Nová aplikácia tiež prešla úpravami, má zjednodušené ovládanie, nový typ filtrácie a hľadanie podľa mapy.

Ľudia hľadajú informácie najmä v online prostredí, preto veríme, že im naše novinky pomôžu rýchlejšie sa zorientovať v ponuke, povedala Šarafínová.

Aj toto leto pripravili Liptáci pre rodiny s deťmi hru Liptoviedky. Rozprávkové spoznávanie atrakcií v regióne sa začalo v máji a potrvá do konca septembra. Deti spoznajú 22 miest, kde ich čaká 22 úloh, dva festivaly a zábava na horách, vo vode aj na súši.

Najmladší návštevníci si okrem zážitkov z regiónu odnesú aj CD s rozprávkami o Liptove, ktoré nahovoril slovenský herec Lukáš Latinák.

„Liptovu sa dlhodobo darí zvyšovať návštevnosť. Očakávania od ďalšej sezóny sú preto vysoké. Počet prenocovaní bol v minulom roku od mája do októbra na Liptove až 961.452, išlo o medziročný nárast 6,8 percenta. Verím, že aj toto leto bude úspešné a nárast bude zhruba päť percent. Komplexná ponuka regiónu pod Tatrami tomu dáva všetky predpoklady. Máme tu široké možnosti na turistiku, cyklistiku, výlety na horách, na svoje si prídu milovníci vody v našich akvaparkoch, v kúpeľoch, prírodných kráteroch, na Liptovskej Mare či na našich divokých riekach,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Ďalšiu novinku toto leto ponúknu aj brehy Liptovskej Mary. Po ustálení počasia tam čoskoro sprístupnia autokemping najvyššej kategórie.

Netreba zabúdať ani na atraktívne podujatia, ktoré budú počas leta baviť dovolenkárov. Napríklad v polovici júna otvorenie kúpeľnej sezóny na Lúčkach či veľký rodinný festival s názvom Za siedmimi horami v Liptovskom Jáne v prvý júlový týždeň. Druhá polovica júla zas bude patriť Liptovfestu v Liptovskom Mikuláši, doplnila Šarafínová.

Otvorenie letnej sezóny na Liptovskej Mare zorganizovala spolu s partnermi OOCR Región Liptov. Na jeho realizáciu použila aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške zhruba 4000 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov