Tip: Zažite víkend v Rozprávkovej Modre

Bábky od výmyslu sveta, divadlo v rozmanitých formách, rozprávkové príbehy hrané aj čítané, ktoré oslovia deti aj dospelých. To všetko nájdete tento víkend na podujatí Rozprávková Modra.

21.06.2019 07:00
Modra, divadlo, rozprávka Foto:
Modra bude plná rozprávok.
debata

Mesto Modra sa v sobotu 22. júna a v nedeľu 23. júna premení na jednu krásnu a nekonečnú rozprávku. Tento ročník festivalu Rozprávková Modra obohatí program pre dospelých aj pre batoľatá, takže na svoje si príde naozaj každý.

Okrem divadiel sa schováte do rozprávkového stanu, pošlú vás do kúta zaklínadiel a lesných kúziel a dospelých navštívi sám Hamlet s lebkou!

Rozprávkový program bude bežať paralelne v parku pri jazierku, v Kultúrnom dome Ľudovíta Štúra aj v jeho Letnej čitárni, v Historickej radnici aj v Kine Mier. Začína sa vždy od 10. hodiny, hlavný divadelný maratón štartuje v sobotu aj v nedeľu o 14. hodine.

Víkendovému festivalu predchádza výstava marionetových bábok Animare Silva, ktorú otvoria v modranskej Historickej radnici už v piatok 21. júna od 18. do 20. hodiny.

Sobotný program sa začína o 10. hodine v kultúrnom dome workshopom pre rodičov, na tému Divadlo ako výchovný prostriedok. Workshop vedie Kristína Letková z divadla MaKiLE.

Hlavný program divadiel sa bude odohrávať v parku pri kultúrnom dome. V sobotu deti dostanú nádielku troch rozprávok: o 14. hodine Divadlo Šikulko príde s hrou Anjel Cyrifandel, o 16.30 h divadlo ZkuFraVon vytiahne More príbehov a o 18. h bábkové divadlo Animare Silva rozpovie príbeh Ako sa Jano s drakom porátal.

Sobotný večer si užijú aj dospelí, aby neboli smutní, o 19. hodine príde za nimi Túlavé divadlo a rovno Hamlet alebo nález lebky.

Zároveň s divadelnými predstaveniami sa v sobotu aj v nedeľu o 14. hodine začína paralelný program v Letnej čitárni pri Kultúrnom dome Ľudovíta Štúra.

Návštevníci sa môžu od 14. do 17. hodiny schovať do Rozprávkového stanu s perinkami, kde na nich čaká Patrícia Jarjabková, Pán Mrkvička (T. Hujdič) a v nedeľu Zuzana Polonská.

Od 14. do 18. hodiny sa záujemcovia môžu priučiť v Bábkodielni U Modrušky (s Tatianou Šulíkovou). Alebo môžete dobrovoľne ísť do Kúta rozprávkových zaklínadiel a lesných kúziel, ktorý pripravilo OZ ĽUSK.

V nedeľu 23. júna o 10. hodine bude v kultúrnom dome interaktívne predstavenie pre batoľatá do 3 rokov LiLi Batolárium (Féder Teáter).

Hlavný program divadiel v parku pri kultúrnom dome sa začína o 14. h hrou O príšerne krásnej princeznej (Féder Teáter), o 15. h sa predstaví Ivan GOntko a jeho Tyjátr, o 16.30 h Divadlo Žihadlo prinesie Zajka Lajka a o 18. h prídu Červeňkráľ a Žltovláska v podaní Thalia Teatro.

V nedeľu rozprávkoú atmosféru dotvorí aj flašinet Ivana Gontka a dospelých poteší v kine Mier od 19.30 h fascinujúca prednáška Petra Konečného s projekciou na tému rozprávková hudba.

Po celý víkend čaká na hostí areál plný atrakcií a dobrôt, Folly kútik s detskou literatúrou, maňušky od creative-art-toys, drevený kolotoč na ručný rodičovský pohon (organizátori odporúčajú ako jedinečný zážitok), aj sladké dobroty.

Rozprávkovú Modru organizujú dobrovoľníci zo združenia Modranská beseda. Vstup na podujatie je voľný, vďaka podpore Fondu na podporu umenia, Bratislavského samosprávneho kraja, Mesta Modry aj Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malé Karpaty a ministerstva dopravy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra