Leto na Slovensku: Kam chodia Kronerová, Čapkovičová, Štúr a Jarošová?

Leto je časom dovoleniek a spoznávania nových miest. Inšpirujte sa známymi osobnosťami a ich tipmi.

05.07.2019 17:00
debata

Zuzana Kronerová, herečka

V lete často chodím na divadelné zájazdy a cestou obdivujem vždy iný kraj, ktorý sa mení hádam každú minútu. Pravidelne a rada na Slovensku navštevujem Liptov aj Kysuce, ktoré mi prirástli k srdcu ako rodisko môjho otca. Medzi moje obľúbené miesta patrí aj moje rodisko Turčianska záhradka a páči sa mi aj Záhorie, rodisko mojej mamičky.

Miriam Jarošová, meteorologička

Slovensko je nádherné a máme tu unikáty, o ktorých viac vedia v cudzine. Rada by som sa toto leto vybrala pozrieť si drevené kostolíky na severovýchode krajiny. Napríklad kostolík v Hervartove je naozaj prekrásny, ten som už videla, ale v tomto kúte Slovenska je takejto architektúry oveľa viac.

Rasťo Štúr, dirigent

Nový riaditeľ Opery Slovenského národného...

Chystám sa so Slovenskou filharmóniou na koncert do Terchovej a do Piešťan. Budeme hrať Bratislavskú omšu Štefana Németha-Šamorínskeho, ktorú teraz nahrávame na cédečko – okrem nej tam bude aj symfonická báseň Brezy a Rapsódia pre violončelo a orchester. V Piešťanoch budem hrať aj Mozartov klavírny koncert s pánom riaditeľom Lapšanským. Pri takýchto pracovných cestách nemám veľmi čas pozerať si mesto. Ale v Terchovej mám chatu, tak možno tam ostanem na víkend. A potom ešte pôjdem buď do Osrblia alebo do Tatier, tam to mám rád a láka ma to.

Dana Čapkovičová, moderátorka

Foto: Stana TOPOLSKA
danka capkovičová moderátorka

Mojou jasnou voľbou je najkrajšia dedinka na Slovensku, priamo v srdci Belianskych Tatier – Ždiar. Odkedy sa dcérka narodila, chodíme sem do penziónu Ždiar aspoň týždeň v mesiaci. Hoci „vážnu“ turistiku s maličkým bábätkom nezvládneme, už len kočíkovanie po obci či prechádzky so psíkom na kopcoch za dedinou sú pre mňa obrovským zážitkom. Ak sem zamierite, určite odporúčam navštíviť okrem Chodníka korunami stromov v Bachledovej doline aj Beliansku jaskyňu, kde zažijete jedinečnú svetelnú aj zvukovú šou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Zuzana Kronerová #Známe neznáme Slovensko #Leto na Slovensku