Leto na Slovensku: Čo odporúčajú Junior, Oľga Belešová či Martin Chynoranský

Bojnický zámok, termálne kúpalisko Vrbov neďaleko Kežmarku, Košice, Sninský kameň a Morské oko, Jánska dolina, Čachtický hrad...

14.07.2019 15:55
debata

Ján Papco, riaditeľ Bojnického zámku

Na letný výlet by som odporučil, akože inak, Bojnický zámok. No nie kvôli strašidlám, ale kvôli novému galerijnému okruhu. Návštevník tam nepôjde v anonymnej skupine v rýchlom tempe s lektorom.

Bude sa tam prechádzať sám, ako dlho chce. A skvosty umenia môže obdivovať do sýtosti. A keď bude mať chuť, môže si pozrieť aj zámockú expozíciu. Nielen so Zlatou sálou, ale aj s novou Zlatou spálňou a Sieňou neviest.

Oľga Belešová, herečka a moderátorka

Počas roka pri práci na relácii Generácie veľa cestujem po Slovensku a vždy nájdem novú inšpiráciu, kam si potom v lete prídeme oddýchnuť.

Tento rok som objavila termálne kúpalisko Vrbov neďaleko Kežmarku, pekne zrekonštruované, s ôsmimi bazénmi a z bazéna sa pozeráte priamo na hory! Voda vyvierajúca na povrchu má 59 stupňov, ale sú tam aj ochladzujúce plavecké bazény. Takže teraz sa tešíme na Kežmarok, Vrbov aj na Košice!

Martin Leginus, dirigent

Určite plánujem ísť na východné Slovensko, lebo pochádzam zo Sniny. Po rokoch by som rád vyšiel na Sninský kameň, čo je vrch v sopečnom pohorí Vihorlatské vrchy. Je to najnižšia vihorlatská tisícovka z piatich, vypína sa nad jazerom Morské oko.

A chystám sa aj do zahraničia, za prírodou pocestujem do nórskeho Bergenu a chcem ísť aj na predstavenie Verdiho Zbojníkov do milánskej La Scaly.

Milan Junior Zimnýkoval, moderátor

Jánska dolina! Odporúčam ísť na prechádzku dolinou, kde nie je toľko ľudí. Cieľ Stanišovská jaskyňa – skvelé miesto, kde vám ľudia z jaskyne urobia zážitok. Žiadne zákazy, ale jedno veľké dobrodružstvo.

Určite sa choďte najesť na Liptovský dvor. Šéfkuchár Peter Brácho je topka na Slovensku (my tam aj prespávame, celkom často) a dokonca ešte aj v Jáne je čo robiť.

Martin Chynoranský, moderátor

Mám rád Čachtický hrad. Od detstva som tam bol niekoľkokrát a pôjdem znova a znova. Zažil som ho aj pred rekonštrukciou.

Má pre mňa úžasnú atmosféru, krásny výhľad, nenáročný výstup, dá sa ísť k nemu pešo kratšou alebo dlhšou cestou. Všetkým výlet naň odporúčam, treba vidieť miesto späté s krvavou grófkou Bátoriovou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leto s Pravdou #Známe neznáme Slovensko #Leto na Slovensku