Dovolenka na Slovensku? Na ktoré miesta nedajú dopustiť Bárta či Kovár?

Slovenský raj, Domaša, Tribeč, Štiavnické jazerá, Gemer či Spišská Sobota...

22.07.2019 09:00
debata

Alexander Bárta, herec

Leto budem tráviť v prvom rade v práci. Ak však zvýši čas, čo sa dúfam stane, rád by som šiel k moru, asi k Jadranskému. Čo sa týka Slovenska, neviem, či sa niečo podarí, ale mojou obľúbenou destináciou je Slovenský raj. Bol som tam síce iba raz, ale chcem sa tam určite ešte niekedy vrátiť a ukázať to tam dcére.

Robert Šveda, režisér

Prvú časť letnej dovolenky som strávil na východe, kde som si spolu s bratovou rodinou užil plavbu loďou po Domaši, rybačku v Slovenskej Kajni, každomesačnú chovateľskú burzu v Tovarnom, ale aj súťaž dobrovoľných hasičov v rusnackom Havaji. Ten zdramatizovala ešte aj búrka s krúpami. Zvyšok letného voľného času strávim na svojej chalupe v Strekove, známej vinohradníckej oblasti, kde práve 19. a 20. 7. bude veľký Strekovský festival vína, na ktorý sa veľmi teším.

Lujza Garajová Schrameková, herečka a komička

Moje obľúbené miesto na Slovensku je pohorie Tribeč a okolie, tam trávime v lete veľa času. Je tam výborne, aj keď je horúco. Tento rok sa teším – a pevne verím, že mi to konečne vyjde – na veľký výlet vlakom po Slovensku z Bratislavy až do Prešova. Aj s deťmi. To by bola super letná dovolenka.

Ján M. Bahna, architekt

Leto trávime striedavo v Bratislave a v Pukanci. Tam rád pracujem vo vinici. Odtiaľ vyrážame na Štiavnické jazerá alebo do Gemera, ktorý chceme tento rok lepšie preskúmať. Sú tam nádherné lazy, dedinky, vinice, kostolíky, príroda, stromy. Napríklad staré moruše, oskoruše, mišpule a iné vzácnosti. Z terasy nášho „lochu“ vo vinici sledujeme panorámu Sitna, ktorá sa mení v každom ročnom období.

František Kovár, herec

Spišská Sobota, to bolo miesto, odkiaľ sme s manželkou chodili na jednodňové výlety. Je tam čo vidieť – artikulárny drevený kostol v Kežmarku a lýceum, oltár a sochy Majstra Pavla v Levoči, námestie v Bardejove a drevený chodník nad korunami stromov v Bachledovej doline a blízko Tatry… A všade milí ústretoví ľudia. Je sa na čo tešiť. Ešte ideme do lodenice na Mlynčoku pri Slovenskej Ľupči. Je u nás čo vidieť aj príjemné zažiť. Aj my máme „more“ zážitkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leto s Pravdou #Známe neznáme Slovensko #Leto na Slovensku