Leto na Slovensku? Kam chodia Pauhofová, Mauréry či Miezga?

Stredoveký Fiľakovský hrad, Vianianske jazero, tajomný Tribeč, Jánošíkove diery...

30.07.2019 08:10
Táňa Pauhofová Foto: ,
Herečka Táňa Pauhofová.
debata

Táňa Radeva, herečka

Posledné roky som chodila na Gulášku – vodičku pri Senci, pretože tam mohol plávať náš pes Barny. A Dedinky, Mlynky v Slovenskom raji, to bola naša rodinná destinácia ešte v časoch môjho detstva. Počúvadlo, jedna z vyše 60 romantických vodných nádrží postavených v 18. storočí pri Štiavnici, i Vinianske jazerá v južnej časti Vihorlatských vrchov – to sú môjmu srdcu milé miesta.

Marián Miezga, herec

Chystám sa na dovolenku do Terchovej, kde to mám strašne rád, je to pod lesom. Okolie Terchovej ponúka veľa možností – dá sa ísť pozrieť do Jánošíkových dier, na Chleb – bol som tam už niekoľkokrát, ale pôjdem tam znova, lebo je tam krásne a možno sa vyberieme plťami na Strečno. Dúfam, že tentoraz už nezabudnem fotoaparát s fotkami z celej dovolenky na streche auta, ako sa mi to už viackrát stalo.

Táňa Pauhofová, herečka

Minulý rok som prešla kus nášho krásneho Slovenska a podobne to plánujem aj tento rok, chcem sa určite vybrať niekam do hôr. Stratiť sa a schladiť v slovenských horách, to je môj dovolenkový plán. Možno na tajomnom Tribeči, ktorý preslávil mimoriadne navštevovaný film Trhlina režiséra Petra Bebjaka podľa rovnomennej knihy Jozefa Kariku. Na svoje turistické leto sa teším.

Zuzana Mauréry, herečka

Leto budem tráviť pracovne, pretože nakrúcame ďalšiu sériu seriálu Za sklom, taktiež to, čo som zanedbala v seriáli Oteckovia, budem musieť dohnať a dokrútiť, keďže som skúšala posledné dva mesiace v Prahe. Ak budem mať trocha voľna, pôjdem na Záhorie na chalúpku, a to je asi tak všetko.

Tomáš Eibner, režisér

Mám pre všetkých fantastický tip! Návštevu stredovekého Fiľakovského hradu, ktorý odolal tatárskym nájazdom. Jedným z hradných majiteľov bol aj Matúš Čák Trenčiansky. Odporúčam pozrieť sa aj do tajomných podzemných krytov, ktoré sa nachádzajú priamo pod hradom. Prednedávnom sa ich podarilo sprístupniť! A, mimochodom, z tohto mesta pochádza aj jeden slávny televízny režisér.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leto s Pravdou #Známe neznáme Slovensko #Leto na Slovensku