Oravský hrad sa vráti do stredoveku. Na deň

Deň v stredoveku zažijú návštevníci Oravského hradu v prvú augustovú nedeľu. Nádvorím hradu sa bude niesť stredoveká atmosféra plná hudby, tanca, bojového umenia, ale i zabudnutých príbehov.

31.07.2019 14:00
Oravský hrad Foto:
Oravský hrad
debata

Podľa riaditeľky správcovského Oravského múzea P. O. Hviezdoslava Márie Jagnešákovej patrí Deň v stredoveku patrí medzi najnavštevovanejšie podujatia Oravského hradu.

Svoje umenie predvedú v nedeľu 4. augusta aj šikovní remeselníci. Pre návštevníkov bude pripravený bohatý program, hry a aktivity pre deti i dospelých, doplnila.

Počas celého dňa bude na hradnom nádvorí tradičný remeselný jarmok. Podujatie sa uskutoční v čase od 13.00 h do 17.00 h.

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako orlie hniezdo, je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska.

Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala.

V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oravský hrad