Instagrameri sa otrávili v azúrovom toxickom jazere. Je to skládka z vojny

Priam mimozemsky modré jazero Monte Neme v objatí strmých svahov... Dokonale fotogenické miesto, ktoré sa v poslednom čase stalo populárnou atrakciou a ku ktorému smerujú stovky milovníkov sociálnych sietí v snahe získať čarovnú fotku.

29.08.2019 07:00
debata (1)

Mnohí sa uspokoja so záberom, ako stoja na jeho brehu, no nájdu sa aj takí, čo sa do jeho azúrových vôd neváhajú aj vrhnúť, na písal Cosmopolitan.

A tu nastáva problém. Jazero, ktoré a nachádza v španielskej Galícii, je všetko len nie vhodné na kúpanie. V skutočnosti ide o skládku odpadu z čias druhej svetovej vojny.

A tak niet divu, že viacerí nerozumní nadšenci sa začali sťažovať na podivné chorobné prejavy, napísal magazín People.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Orgullo Galego (@orgullo.galego),

Jedna zo žien, ktoré sa nechali pri jazere fotografovať, sa denníku Publico priznala, že ju dva týždne trápili kožné vyrážky a zvracanie.

Ďalšieho „návštevníka“ nebezpečnej skládky museli hospitalizovať a kvôli poškodeniu kože a zažívacieho traktu.

Čo sa vlastne v toxickom jazere nachádza? Podľa portálu The Telegraph je jazero naplnené nebezpečným chemickým odpadom, ktorý pochádza z ťažby počas druhej svetovej vojny.

Španielske úchvatne modré, no extrémne toxické, jazero, ktoré vzbudilo vlnu nadšenia a „nevyhnutných“ fotografií na Instagrame, nie je prvé. Len pred niekoľkými dňami svet obleteli fotografie mladých zo Sibíri, ako sa fotia pri podobnom azúrovom skvoste. Rusi sa tam ponárajú do skládky z elektrárne a riskujú životy pri chemikáliách a odpadovom popole.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Environment Buddy (@envbuddy),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #jazero