Na Smolenickom zámku majú zase problémy s drakom, kráľ volá deti na pomoc

Po roku majú na zámku v Smoleniciach opäť problémy s drakom. Kráľ Marko Igonda preto potrebuje pomoc čo najväčšieho počtu detí, aby mohol s drakom bojovať. Stretnúť by sa mali v sobotu a v nedeľu (10. a 11. 8.) na Dračích dňoch, môžu prísť aj v sprievode rodičov.

06.08.2019 13:20
Smolenice, zámok Foto:
Smolenický zámok
debata

Drak Vavrinec dokonca príde aj s dvoma ďalšími drakmi. Návštevníci sa môžu tešiť na dračie divadielko i rozprávky, streľbu z luku či prehliadku zámku s výstupom na zámockú vežu.

Stredoveký víkend v Smoleniciach bude počas celého programu sprevádzať zámocký jarmok, na ktorom svoje výrobky ponúknu lokálni remeselníci.

Podujatie organizuje Občianske združenie Smoleničan v spolupráci s trnavskou Agentúrou Hector. Jana Sabová za organizátorov uviedla, že akcia nebude iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti.

„Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujeme dve percentá z ceny každého predaného lístka. Na zámku bude otvorený kreatívny kútik Nadácie Adeli, ktorá pomáha ľuďom s hendikepom,“ uviedla.

Keďže je kapacita zámku obmedzená, usporiadatelia odporúčajú zadovážiť si vstupenky v predpredaji. Parkovanie osobných automobilov bude zabezpečené na záchytnom parkovisku pod zámkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #smolenický zámok