Leto na Slovensku? Kde to milujú Greppelová, Siposová či Šalacha?

Milujem Štiavnicu, prežila som tam detstvo, hovorí Kristína Greppelová. Lucia Siposová zbožňuje Partizánske a Martin Šalacha sa rád vracia domov na Zemplín.

26.08.2019 12:45
debata

Kristína Greppelová, herečka

Milujem Štiavnicu. Máme tam chalupu a prežila som tam celé detstvo. Štiavnica je nádherné mesto s veľmi zaujímavou históriou, sú tam bane a veľa múzeí, ale každému odporúčam ísť na Sitno. My máme chalupu v Banskom Studenci, čo je asi 10 kilometrov od Štiavnice, kde sú Kolpašské jazerá, takže máme turistiku aj kúpanie v jednom! Štiavnica je jednoducho zázračné miesto!

Lucia Siposová, herečka

Zbožňujem mesto Partizánske. Veľmi rada sa tam vraciam, prežila som tam krásne letá ako dieťa. Bola som tam s bratom, boli sme dobrá partia, asi šesť detí, medzi ktorými bol aj herec Martin Nahálka. Aj preňho bol zážitok prísť z Liptova na dolniaky, kde je teplo a rastú tam sladké rajčiny. To na Liptove nemali. V Partizánskom mi ešte stále žije babička.

Martin Šalacha, herec

Najradšej sa vraciam domov na Zemplín, do Zalužíc. Je to nádherný kraj s úžasnou prírodou. Kúpanie v Zemplínskej šírave alebo výlety do okolia, či už na Morské oko pod Vihorlatom, alebo na Viniansky hrad, ma vždy vrátia do obdobia detstva. Osviežujúce je aj kúpanie v bývalom lome pri Beňatine. A Stužický prales v národnom parku Poloniny vás pohltí svojou nepoškvrnenou a všeobjímajúcou silou. Zemplín má svoje čaro, lásku, pokoj a tajomstvá.

Ľuba Rusková Magátová, modelka

Mám rada miesta, z ktorých dýcha história, kde sa človek zamyslí nad tým, akí múdri developeri žili a koľko krásy vytvorili pre ďalšie generácie. Rada navštevujem hrady, napríklad rozprávkové Bojnice alebo kaštieľ v nádhernom anglickom parku v Budmericiach. Ako balzam na dušu na mňa pôsobí prechádzka námestím Levoče alebo Banskej Štiavnice s množstvom pamiatok a úžasným pokojom. A ešte: jediné miesto na Slovensku, v nádhernej prírode Veľkej Fatry, kde sa zastavil čas, je Vlkolínec, živý skanzen.

Marcel Ochránek, herec

Mojím najobľúbenejším miestom je Orava. Rád navštevujem majestátny Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako orlie hniezdo. Dnes má 154 miestností. Viem, že v minulosti bol župným hradom a sídlom oravského hradného panstva. Patrila mu takmer celá Orava. Obľúbil som si aj Čutkovskú dolinu, je tam krásna príroda a príjemní ľudia. Tam jednoducho musíte ísť!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Siposová #Kristína Greppelová #Marcel Ochránek #Leto s Pravdou #Známe neznáme Slovensko #Leto na Slovensku