Budapeštiansky hotel zinkasoval za 2 noci od klientky 60 000 eur. A začali sa problémy

Trojhviezdičkový hotel v maďarskej metropole spravil banálnu, no pritom obrovskú chybu - namiesto 60 000 forintov (asi 180 eur) stiahol 22-ročnej návštevníčke Charlotte Smithovej z účtu 60 000 eur.

26.09.2019 07:00
debata

Vedenie si chybu rýchlo uvedomilo a promptne vrátilo klientke z Veľkej Británie peniaze späť, no jej banka Barclays si stiahla 3400 eur ako transakčný poplatok, napísal portál Insider.com. Smithová totiž mala na účte v prepočte len 400 eur.

Mladá Britka si nič nevšimla, až pokým neprišla domov. V lekárni chcela za tovar zaplatiť kartou 4 libry, no terminál jej platbu zamietol. Okamžite si cez internet banking overila stav účtu a nemohla uveriť vlastným očiam, keď zbadala, že je tisíce libier v mínuse.

Na výpise videla zúčtovanú aj vrátenú platbu z budapeštianskeho hotela, no svietil jej tam tiež nedoplatok za bankové poplatky.

Keď si Smithová uvedomila, čo sa stalo, šla do banky podať žiadosť o vrátenie nespravodlivo stiahnutého poplatku. Peňažná inštitúcia refundáciu však odmietla s odôvodnením, že chyba nenastala na jej strane…

Nasledovali prieťahy a stretnutia s rôznymi bankovými úradníkmi, no príbeh sa skončil dobre a po niekoľkých dňoch sťažností inštitúcia nešťastnej klientke peniaze vrátila.

Mirror.co.uk; Dailymail.co.uk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banka #Veľká Británia #Budapešť #hotel