Dovolenka v strese: Väčšina Američanov sa podľa prieskumu na cestách obáva o prácu

Dovolenku si väčšina ľudí spája s oddychom, relaxom, načerpaním nových síl do ďalšej práce... No čo ak sa dovolenka bude musieť skončiť skôr, ako bolo v pláne, alebo ak zamestnanec namiesto užívania si voľna bude musieť riešiť pracovné maily a telefonáty? Tato ťaživá otázka visí nad väčšinou ciest Američanov a na pohode rozhodne nepridávajú.

03.10.2019 07:00
debata

Stránka Jetcost, ktorá poskytuje služby porovnania cien leteniek od rôznych leteckých spoločností, uskutočnila medzi dovolenkármi z USA výskum, ktorý odhalil, že na cesty sa vydávajú s rôznymi obavami, píše Travelpulse.com.

Najväčšia časť z nich sa strachovala, aby vyšlo dobré počasie – až 79 percent pred vycestovaním premýšľalo, čo bude robiť v prípade dažďa a zimy.

Na druhom mieste bol strach o pracovné veci, 65 percent amerických dovolenkárov očakávalo, že sa počas ich voľna niečo skomplikuje v práci alebo že budú musieť riešiť akútny problém.

O niečo menej, 61 percent, sa ich obávalo, že ubytovanie bude horšie ako vyzeralo v katalógu, 59 percent sa bálo o privysoké výdavky, a 48 percent mátala predstava hádok s rodinou či priateľmi, s ktorými sa vydali na cestu.

Výskum zároveň odhalil, že až tretina Američanov sa počas dovolenky skutočne musí venovať aj pracovným záležitostiam.

A ešte viac – 70 percent – si ich počas dovolenky aspoň raz skontroluje pracovné e-maily.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #stres