Do podpory cestovného ruchu v Košickom kraji pôjde 840-tisíc eur

V Košickom kraji vyhlásili výzvu na podporu cestovného ruchu na rok 2020. Cez päť opatrení rozdelí Košický samosprávny kraj dotácie v celkovej výške 840 tisíc eur.

23.10.2019 13:00
Štátne divadlo Košice Foto: ,
Historická budova Štátneho divadla Košice. Ilustračné foto.
debata

Financie sú určené na podporu infraštruktúrnych projektov, ktoré rozširujú ponuku destinácie, ale aj na realizáciu a marketing podujatí v regióne. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus.

„Považujeme za dôležité podporovať lokálnych podnikateľov, ktorí vedia, čím sa v našom kraji oplatí pochváliť. Ako prvý kraj budeme v tomto roku vyhlasovať výzvy v ekoturizme, ktoré by mali priniesť inovatívne riešenia na ochranu nášho životného prostredia. Posúvame sa aj v elektronizácii, po novom budú žiadatelia podávať žiadosti elektronicky, čím chceme znížiť byrokraciu,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Žiadatelia budú po prvý raz svoje žiadosti vypĺňať elektronicky, čím sa znižuje pravdepodobnosť vzniku administratívnych nedostatkov. Termín na predkladanie žiadostí je do 30. novembra.

Oprávnenými žiadateľmi o podporu cez výzvu programu Terra Incognita sú právnické osoby, fyzické osoby – podnikatelia so sídlom alebo trvalým pobytom v Košickom kraji a organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK. Výzva programu Terra Incognita na rok 2020 je rozdelená do piatich mechanizmov.

Tri z nich sa sústredia na podporu podujatí a dve na podporu rozvoja turistickej infraštruktúry a atrakcií.

S výzvou bude aj v roku 2020 pracovať krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT). „Poskytovanie dotácie považujeme za dôležitý prvý krok, no ešte dôležitejšie je pre nás naštartovanie spolupráce. Koncept výzvy sme preto pripravovali tak, aby zapadal do nášho modelu manažmentu a marketingu destinácie. Ide nám totiž najmä o zvyšovanie atraktivity a zlepšovanie kvality poskytovaných služieb,“ konštatovala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #Košický kraj