Cestujúci, ktorí si vyberú turistickú triedu, sú s letom spokojnejší ako tí v luxusnej

Najhoršie strávený let? Ten na strednom sedadle v strednom rade, bez možnosti natiahnuť si nohy, či odísť na toaletu bez nutnosti žiadať niektorého z vedľajších spolucestujúcich.

02.01.2020 07:00
debata

Nová správa spoločnosti TripIt o cestovaní ukázala, že pasažieri ohodnotili dobré miesto ako šesťkrát dôležitejšie ako kvalitné Wi-Fi na palube, píše Travelandleisu­re.com.

Správa analyzovala 1 milión ratingov cestujúcich od júna 2018 do júna 2019 na základe hodnotenia cesty v aplikácii TripIt.

Z odpovedí sa ukázalo aj to, že cestujúci, ktorí si zakúpili letenku do nižšej triedy, boli so svojím letom spokojnejší ako tí, ktorí investovali viac.

Dôvodom je, že u niektorých leteckých spoločností je ťažké preukázať, že vo vyššej triede sa poskytujú aj lepšie služby ako v nižšej, lacnejšej.

V súčasnosti sa ponúka viacero typov leteniek. Údaje ukazujú, že cestujúci v nižšej ekonomickej triede vedia, čo môžu očakávať, a majú pocit, že dostali za svoje peniaze primeranú hodnotu. Naproti tomu tí, čo si priplatili, nevedia, za čo vlastne dali prepravcovi viac.

A ktoré letiská hodnotili cestujúci ako najlepšie? Na prvú priečku umiestnili pasažieri podľa správy TripIt medzinárodné letisko Hamad v katarskej Dauhe – dostalo titul najlepšie medzinárodné letisko na svete. Ohromuje svojou inovatívnosťou a neobyčajnou architektúrou.

Za katarským letiskom nasledovalo taiwanské medzinárodné letisko Taoyuan a tokijské medzinárodné letisko Narita.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letiská #lietadlá #cestujúci