Noc u Alžbety II.: Zámok, kde sa nakrúcal seriál o kráľovnej, je v ponuke na ubytovanie

Fanúšikovia seriálov či filmov, ktorí sa dokážu dokonale namotať na dej a stotožniť sa s postavami, sú často ochotní kvôli návšteve miest, kde sa nakrúcalo, vycestovať aj poriadne ďaleko.

11.01.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa West Bridgford Wire News (@westbridgfordwirenews),

Mestá, či miesta, ktoré sú späté so snímkami, to dobre vedia, a radi nadšencov privítajú. Tieto lokácie často na záujme aj celkom slušne zarobia.

Pravda, ak návaly milovníkov neprekročia únosné medze, ako sa to deje napríklad v prípade Dubrovníka, kam prúdia tisíce milovníkov série Hry o tróny a doslova valcujú staré mesto a jeho historické pamiatky.

Tí, ktorí holdujú životopisnému dramatickému seriálu The Crown (Koruna) o Alžbete II., kráľovnej Spojeného kráľovstva, sa potešili správe, že majú možnosť prežiť noc na zámku, v ktorom sa snímka nakrúcala, píše Dailymail.co.uk.

V stránke ubytovacieho portálu Airbnb sa totiž objavila ponuka nocľahu na zámku Belvoir, ktorý v seriáli vystupoval ako Windsor.

Vojvodkyňa z Rutlandu sprístupnila Kráľovský apartmán na zámku Belvoir na tri jednodňové pobyty – 31. decembra 2019, 11. januára a 25. januára 2020. Cez Airbnb si možnosť nahliadnuť do života šľachty môžu fanúšikovia dopriať za 300 libier (asi 350 eur).

Hostia, ktorí využijú jednu z troch nocí cez Airbnb, budú spať v Kráľovskom apartmáne s tromi spálňami. Celé dobrodružstvo sa začne čajom o piatej, nasledovať bude večera vo veľkej jedálni. Neskôr večer sa bude konať recepcia a nápoje sa budú podávať v knižnici, ktorá sa tiež objavuje v seriáli.

Opulentné sídlo z 11. storočia patrí rodine Rutlandovcov už takmer 1 000 rokov a ako miesto natáčania, ktoré stvárňovalo Windsorský hrad, slúžilo vo všetkých troch sezónach hitu z dielne Netflixu The Crown.

A zámok poznajú aj tí, ktorí sérii o Alžbete neprišli na chuť. Belvoir sa totiž objavil aj vo filme z roku 2009 Mladá Viktória, v ktorom zažiarila Emily Blunt, a objavil sa aj v kinohite DaVinciho kód z roku 2006.

Zámok sa nachádza asi 30 minút jazdy východne od Nottinghamu v strednom Anglicku.

No keďže pravdepodobnosť získania pobytu je skutočne nízka, ako náhrada môžu slúžiť ďalšie menšie, no luxusné sídla vojvodu a vojvodkyne z Rutlandu, ktoré sú v ponuke Airbnb.

News.airbnb.com/bel­voircastle; Thesun.co.uk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #The Crown