Najväčšia výletná loď Európy sa plaví po Dunaji cez Bratislavu. Takto vyzerá

Plavba po rieke nie je len pre dôchodcov. Tento turistický segment stále naberá na popularite, najmä medzi mileniánmi a rodinami, ktoré si chcú užiť spoločný čas.

06.02.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Isn't she gorgeous? #AmaMagna @the_vacation_guy

Príspevok, ktorý zdieľa AmaWaterways (@amawaterways),

V prieskume o najlepšiu riečnu loď starého kontinentu medzi čitateľmi portálu 10Best vyhralo jednoznačne plavidlo AmaMagna od AmaWaterways.

Loď AmaMagna postavili špeciálne na plavbu po Dunaji, druhej najdlhšej rieke v Európe, ktorá vyviera v nemeckom Čiernom lese a ústi do Čierneho mora v Rumunsku.

Týždenné plavby riekou prevezú turistov od nemeckého Vilshofenu do Budapešti. Zastávky sú v Passau, Linzi, údolí Wachau zapísanom na zozname svetového dedičstva UNESCO, vo Viedni a v Bratislave.

Štedrý priestor

Loď, ktorú na vodu spustili v máji 2019, je najväčším plavidlom na európskych riekach. Môže sa pochváliť dvojnásobným vnútorným priestorom oproti iným lodiam v regióne a ani v dohľadnej budúcnosti jej na prvenstvo žiadna nesiahne.

Riečne lode sú obmedzené svojím prostredím – možnosťami tokov a korýt riek a stavidlami, ktorými prechádzajú. AmaMagna zdoláva stavidlá na Dunaji s rezervou len pár centimetrov.

Aj napriek dvojnásobnej šírke lode AmaMagna oproti iným lodiam pojme len o 20 percent viac cestujúcich – celkovo 196 hostí v 98 kajutách. Tie sú veľké okolo 30 m2, disponujú súkromnými balkónmi, vstavanými sprchami a väčším úložným priestorom oproti iným lodiam.

S rozšíreným priestorom na najväčšej riečnej lodi v Európe prichádza viac možností, ako môžu cestujúci stráviť čas na palube. AmaMagna má štyri reštaurácie, z ktorých všetky dobroty sú zahrnuté v cestovnom.

Okrem jedla je tu k dispozícii aj široká paleta oddychových činností – možnosť zacvičiť si s profesionálnym trénerom vo fitness centre, pozrieť si film v kine, zmerať si sily v herni, slniť sa a plávať na terase s bazénom, posedieť si v bare či salónikoch.

Počas všetkých zastávok v mestách po trase si môžu cestujúci vybrať z niekoľkých variantov výletov, od ľahkých prechádzok po podrobnú prehliadku so sprievodcom, či samostatný výlet na bicykli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunaj #loď #výletná loď