Raj introvertov: Osamelý ostrov hľadá prevádzkovateľa nocľahárne a kaviarne

Ak máte radi ľudoprázdne miesta, jednoduchý život a úplné odpojenie od všetkých technológií, toto je pre vás práca snov.

02.02.2020 07:00
debata

Ostrov Veľký Blasket, ktorý leží západne od Írska, hľadá dvoch ľudí, ktorí by sa starali o ubytovňu a tamojšiu jedinú kaviareň, píše sa v inzeráte.

Ideálnymi kandidátmi sú dvaja priatelia alebo pár, ktorý je spolu už dlho, dobre sa pozná a túži po dokonalom súkromí a odstrihnutí sa od ďalšieho sveta. Nástup je 1. apríla 2020, pracovať by sa malo do októbra, uvádza Insider.com.

Úspešní kandidáti, ktorí prácu získajú, sa budú starať o bežný chod ubytovacieho zariadenia a budú ubytúvať návštevníkov troch kamenných chát, ktoré stoja na ostrove.

Každé ráno budú turistom ponúkať teplú kávu a čaj. Varí sa tu len na plynovom sporáku pripojenom k bombe, píše Dailyhive.com.

Noví obyvatelia Veľkého Blasketu sa poriadne uskromnia a budú žiť, ako sa žilo voľakedy. Na ostrove nie je elektrina, teda tu nefungujú ani žiadne elektronické zariadenia bez batérií, nie je tu ani Wi-Fi, či televízia. Našťastie, pokrytie mobilným signálom je tu dobré.

Napriek tvrdým podmienkam je už teraz o prácu na vzdialenom ostrove veľký záujem o čom svedčí počet prihlášok – len v prvý týždeň ich prišlo vyše 500, napísal Irishtimes.com.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Island rambles.

Príspevok, ktorý zdieľa The Great Blasket Island (@greatblasketisland),

Írsky ostrov Veľký Blasket sa nachádza približne 5 kilometrov od polostrova Dingle a 13 kilometrov západne od mesta Dingle. Je dlhý 6 kilometrov a široký len 0,8 kilometra.

Turistov na ostrov lákajú najmä hornaté trasy, ktoré ich dovedú k predhistorickým zrúcaninám, ukážu nádhernú prírodnú scenériu a umožnia stretnúť množstvo morského a vtáctva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #Ostrov