Košický kraj opäť vypraví turistický vlak do lyžiarskych stredísk

Košický samosprávny kraj (KSK) aj tento rok vypraví mimoriadny turistický vlak - Ľadový expres. Každú februárovú sobotu odvezie cestujúcich za turistikou, lyžovačkou a inými zimnými zážitkami z Košíc do Slovenského raja. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus.

27.01.2020 13:20
debata

Vlak na trase Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt penzión a späť bude odchádzať z košickej stanice o 7:55 a naspäť sa vráti o 18:48.

„Ak chceme podporovať a rozvíjať turizmus v našom kraji, musíme ľuďom ponúknuť okrem tipov na výlety do turisticky atraktívnych lokalít aj možnosti, ako sa k nim dostať. Po minuloročnom úspechu sa preto milovníci zimných športov môžu opäť tešiť na Ľadový expres, ktorý ich dopraví z Košíc do lyžiarskych stredísk či za dobrou turistikou v Slovenskom raji,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Ako ďalej dodal, aj tento rok prinášajú návštevníkom bonus v podobe noviniek. Jednou z nich sú napríklad zvýhodnené ceny skipasov vo vybraných lyžiarskych strediskách, ktoré si môžu kúpiť spolu s cestovným lístkom na Ľadový expres.

Zimnú edíciu Ľadového expresu prevádzkuje krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).

Podľa výkonnej riaditeľky KRT Lenky Vargovej Jurkovej vďaka predošlým skúsenostiam s mimoriadnymi vlakmi, ako aj na základe dopytov cestujúcich pribudlo k zimnému Ľadovému expresu niekoľko noviniek.

„Chceme, aby mali cestujúci ešte viac dôvodov vybrať sa na juh Slovenského raja aj v zime. Preto sme sa zamerali aj na peších turistov, pre ktorých sme na každú sobotu pripravili sprevádzanú skupinovú turistiku a nordic walking s inštruktorom,“ uviedla Vargová Jurková.

„Spolupráca s Košice Región Turizmus sa nám po každej edícii Ľadového expresu čoraz viac osvedčuje. Sme patrične hrdí, že aj svojou troškou prispievame k turistickým možnostiam v našej krajine, ktorá toho vôbec neponúka málo. Pevne verím, že tento trend si udržíme aj naďalej,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Informácie o Ľadovom exprese, ako aj online predaj lístkov a výhodných balíčkov so skipasmi, sú na webe vylety.kosice­region.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Košický kraj #lyžiarske strediská