Otvorili hotel na ľadovej vode. Navôkol je len zima a medvede

Nový hotel, ktorý je obklopený lesmi, umiestnený na ľadovej vode a ožiarený zubatým zimným slnkom, má celkom netradičný dizajn. Skladá sa z viacerých chatiek, ústrednou stavbou je obrovské kruhové "hniezdo" - niektorým napadne podobnosť s neslávne známou českou farmou Bocianie hniezdo.

10.02.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa manlytravelgram (@manlytravelgram),

Nový hotelový komplex Arctic Bath otvorili vo švédskom Laponsku, asi hodinu a 15 minút cesty od letiska Luleå, a svojím zjavom dokonale zapadol do drsnej arktickej krajiny.

Architekti položili stavby na breh alebo tesne nad vodu rieky Lule a k ich dverám sa dá dostať len po úzkom drevenom chodníku ponad kryhy.

Hotel ponúka 12 izieb s minimalistickým zariadením, no o to veľkolepejším výhľadom na bielu krajinu a neustále sa meniacu oblohu, v zime navyše vyšperkovanú polárnou žiarou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Welcome to Swedish Lapland, we are opening in January 2020. . . . #instatravel #travel #sweden #swedishlapland #arcticbath #närhetsliv #travel #designhotel

Príspevok, ktorý zdieľa ArcticBath (@arcticbath_sweden),

Uprostred veľkého „hniezda“ sa nachádza ľadový kúpeľ, v kruhu po obvode sú sauny. Podľa riaditeľa hotela sa takmer všetci hostia pri príchode dušujú, že do ľadovej vody neskočia ani za nič, no nakoniec väčšina z nich podľahne a vyskúša účinky zimy na svoje telo a neskrýva nadšenie.

Doplnkovými aktivitami, ktoré zariadenie ponúka vrámci svojho wellness programu, sú joga a meditácia. A kto sa odhodlá vyskúšať ľadovú vodu, povie si, že už nemá obavy z ničoho, a tak sa turisti môžu vydať jazdiť divokou krajinou na koňoch či pozorovať medvede.

Návštevníkov do svojej kultúry a tajov života v nehostinných podmienkach severu zasvätia samotní miestni obyvatelia z neďalekej dediny Harads.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #Švédsko