Áno! Tu je 6 najromantickejších miest na zásnuby. Využili ste ich čaro?

Žiadosť o ruku je momentom, ktorý si každý pamätá do konca života. Muž sa na ňu dlho pripravuje, žena háda, kedy to príde. Okrem samotného prsteňa a vyznania je dôležitým elementom, ktorý dotvorí celkovú atmosféru, aj miesto, kde sa zásnuby uskutočnia.

14.02.2020 07:00
debata

Tu sú najromantickejšie miesta Európy, podľa European best destinations, kde „nie“ jednoducho nehrozí. Teda, dúfajme.

Práter

Viedeň má mnoho krásnych zákutí, no jednou z top lokalít je zábavný park Práter, ktorý patrí k hlavným symbolom rakúskej metropoly. Rozkladá medzi Dunajom a Dunajským kanálom a má za sebou bohatú históriu – je najstarším zábavným parkom na svete, v roku 2016 oslávil neuveriteľných 250 rokov. Kúpte si lístok na jedno z najslávnejších ruských kolies v Európe a keď budete najvyššie, položte osudovú otázku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alwaysanovice (@alwaysanovice),

Ostrov Galešnjak

Známy srdcový ostrov to povie aj namiesto vás, veď nie nadarmo dostal prezývku Ostrov lásky. Nádherný prírodný úkaz sa nachádza len na skok od malebného Zadaru, v severnej časti Pašmanského kanálu. Dá sa naňho doplávať loďou, ale zdatnejší plavci to zvládnu aj bez dopravného prostriedku. Aj keď najväčšiu slávu žne neobývaný ostrovček vďaka fotkám zo vzduchu, historické pramene tvrdia, že jeho zaujímavý tvar si všimol Napoleonov kartograf už v roku 1806.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tour of Croatia (@tour_of_croatia),

Zámok Schwerin

Tento stredoveký zámok, zaradený medzi najkrajšie hrady v Európe, je ako vystrihnutý z rozprávky. Zažil si mnoho, veď aj jeho história je dlhá. Postavili ho v 10. storočí uprostred jazera, následne ho zbúrali, spálili a prestavali. Legenda dokonca hovorí, že tí, čo sa zasnúbia práve na zámku Schwerin, majú dvakrát väčšiu šancu mať potomka do roka a do dňa.

Plaza de Espana

Sevilla zvíťazila v mnohých anketách ako najromantickejšie mesto Európy a veľkolepé Španielske námestie z roku 1929 je jej výkladnou skriňou. Námestie navrhol architekt Hannibal González pri príležitosti ibero-amerického Expa v roku 1929. Žiadosť o ruku tu bude dokonalá, čo ju vyslovíte v koči ťahanom koňmi, v člne na kanáli alebo len tak, sediac na múriku.

Sevilla Foto: SHUTTERSTOCK
Sevilla, Španielsko, kanál, voda, námestie, loďka, chrám Sevilla

Karlov most

Toto miesto je na žiadosť o ruku tak trocha okázalé, dosť preľudnené a možno aj nekreatívne. Ale ten výhľad na Vltavu, hrad, Staré mesto z mosta zo 14. storočia… A koniec-koncov, umelci, hudobníci a stovky zahraničných turistov môžu zásnubám dodať zaujímavú, bláznivú atmosféru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@citybestviews),

Španielske schody

Rím je jednou z najromantic­kejších destinácií sveta, je to podmanivé, elegantné, historické, očarujúce a vzrušujúce mesto. Samozrejme, aj zákutí, kde by sa vo Večnom meste oplatilo pokľaknúť, je mnoho, napríklad 174 schodov z roku 1660, ktoré vedú ku kostolu Trinità dei Monti z 18. storočia. Na tomto mieste sa radi stretávajú tiež domáci Rimania a schody sú známe aj vďaka niekoľkým kultovým filmom, ktorých slávne scény sa odohrávali práve tu, napríklad Prázdniny v Ríme s Audrey Hepburnovou.

Španielske schody Foto: SHUTTERSTOCK
Španielske schody, Rím, Taliansko Španielske schody

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zásnuby #romantická dovolenka