Trúfli by ste si na noc v ľadovom hoteli? Viac ako 2 dni sa neodporúčajú

Pominuteľná krása, večné zážitky. Sú otvorené zväčša od januára do apríla, postavené sú z ľadu a snehu a okrem samotného zážitku z pobytu v nich ponúkajú aj množstvo doplnkových atrakcií. Neodporúča sa v nich však spať viac ako jednu, dve noci.

26.02.2020 07:00
debata

Hunderfossen Snow Hotel

Považuje sa za najjužnejší snehový hotel v Škandinávii, nachádza sa v Nórsku a je súčasťou zábavného parku Hunderfossen Familiepark. Je ideálny pre rodiny s deťmi, pretože je tematicky zameraný na lesných trollov a ďalšie rozprávkové bytosti a hosťom všetkých vekových kategórií ponúka jazdu na saniach a snežných skútroch a bežecké lyžovanie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hunderfossen Hotell & Resort (@hunderfossenhotell),

Sorrisniva

Tento iglú hotel má v Nórsku každoročnú tradíciu už od roku 1999 a túto sezónu ponúka záujemcom 26 izieb a štyri apartmány. K dispozícii je tiež ľadová kaplnka pre zasnúbené páry, ktorým pri vyslovovaní „áno“ nezamrzne úsmev na tvári, a ľadový bar pre tých, ktorí sú single, no radi by niekoho spoznali. Po raňajkách si návštevníci môžu dopriať hrejivú saunu alebo bublinky vo vonkajšej vírivke pod dohľadom miestnych sobov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marieluise & Lisa (@keepgoingnorth_blog),

Icehotel

Tento ľadový skvost má dlhú tradíciu – prvý raz ho postavili v roku 1989 a každý rok hotvorí skupina umelcov. Cesta k nemu rozhodne nie je prechádzkou ružovou záhradou. Nachádza sa pri švédskom meste Jukkasjärvi, ktoré leží za polárnym kruhom. Aj keď personál vybaví hostí hrubými spacími vakmi, odporúča sa tu prespať len jednu, nanajvýš dve noci. Okrem samotného zážitku zo spania na ľade si tu návštevníci môžu užiť aj ďalšie atrakcie v podobe psích záprahov, lyžovania a pozorovania polárnej žiary.

Snowhotel Kirkenes

Tento obľúbený hotel, ktorý otvoril svoje brány v januári, nájdete v Nórsku. Jeho zaujímavosťou je, že ide skôr o snehohotel. Ponúka 20 izieb, každú ladenú do inej severskej tematiky, a niečo na zahriatie ponúka ľadový bar. V hoteli si prídu na svoje dvojice aj rodiny, v ponuke je rybolov, jazda na snežných skútroch aj pozorovanie aurory.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@the_subconscious_me),

SnowVillage

Fanúšikov záhad a mytológie určite poteší tohtoročná téma ľadového hotela v Laponsku – Arktické ilúzie. Po chodbách inšpirovaných Matrixom sa dostanú do ľadovej aj teplej reštaurácie, podľa chuti. Okrem psích záprahov sú tu k dispozícii kurzy lyžovania výlety na snežniciach aj možnosť vyrezávania do ľadu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lapland Safaris (@laplandsafaris),

Kemi SnowCastle

Svoj ľadový zámok má aj Fínsko, pri meste Kemi vzniká zo snehu a ľadu každý rok už od roku 1996. Návštevníkov pred chladom chránia teplé spacie vaky a jahňacie prikrývky. Top zážitkom je jazda vznášadlom nad zamrznutým morom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Drink anyone? @original_lapland_tornedalen #fantastictime #winterwonderland #polarcircle #torneälv #kemisnowcastle

Príspevok, ktorý zdieľa Max Hensler (@norrskenlodge),

Hunderfossen.no; Experience365.fi; Sorrisniva.no; Laplandhotels­.com; Snowhotelkirke­nes.com; Icehotel.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ľad #hotel