Spišskú Starú Ves a Matiašovce spojí cyklochodník, prispieť by mal štát a granty

Spišskú Starú Ves a obec Matiašovce spojí vyše 1,3 kilometra dlhý cyklochodník. Finančné prostriedky na jeho vybudovanie plánuje mesto žiadať zo štátneho rozpočtu, prípadne z grantov cez Prešovský samosprávny kraj a ministerstvo hospodárstva, objasnil primátor Spišskej Starej Vsi Ján Kurňava.

29.02.2020 16:00
debata

Jeho začiatok bude pri zdravotnom stredisku v Spišskej Starej Vsi. Cyklochodník by mal slúžiť cyklistom, kolobežkárom, korčuliarom aj pre peších obyvateľov oboch lokalít, ktorí doteraz chodievali po štátnej ceste spájajúcej Spišskú Starú Ves s Matiašovcami.

V súčasnosti je projekt pred vyhlásením verejného obstarávania na dodávateľa stavby. „Začali sme s vysporiadavaním pozemkov, keďže je tam veľa vlastníkov. V tomto roku využijeme finančné prostriedky na vysporiadanie vlastníckych vzťahov,“ povedal primátor Ján Kurňava s tým, že v roku 2021 pristúpia k samotnej výstavbe chodníka. Vysporiadanie pozemkov bude financované z rozpočtu mesta vo výške približne 15-tisíc eur.

Mesto Spišská Stará Ves plánuje v oblasti cyklodopravy aj ďalšie investície. „V budúcnosti chceme vybudovať cyklotrasu aj na opačnú stranu, smerom na Červený Kláštor,“ dodal Kurňava.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklochodník